На данашњем састанку у присуству новинара Министар за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић је са градоначелником Краљева Љубишом Симовићем анализирао податке Комисије за решавање приговора грађана којој су поднете 2.142 жалбе, од којих је 65 одсто оцењено основаним. Грађани су се највише жалили на процењени степен оштећења кућа и на количину грађевинског материјала.
         "После решења Комисије за жалбе, супервизију је затражило још 112 грађана. Ако је од око 15.000 прегледаних објеката само 120 грађана незадовољно, онда можемо рећи да су комисије за процену штете добро обавиле посао", рекао је Марковић.
          Он је оценио да то показује да су испоштована начела и ефикасности и транспарентности и да су на примеру Краљева постављени нови стандарди у обављању компликованог и осетљивог посла какав је санација последица природних непогода. Министар је рекао да је републички заштитник грађана истакао да сваки предмет који долази из Краљева, има приоритет
          Министар за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић је у наставку посете, са градоначелником Симовићем и директором ЈП "Пошта Србије", које је највећи појединачни донатор, Гораном Ћирићем, обишао породицу Бранислава Косовића у селу Сирча, који се у нову кућу уселио са супругом и родитељима. "Седам месеци смо живели у помоћним просторијама и усељење у нову кућу, иако је мања него што је била стара, за нас је велика срећа", рекао је Косовић.
          Кућа Косовића је 401. монтажна кућа коју је Bлада Србије саградила у Краљеву. Градоначелник Љубиша Симовић очекује да ће укупно бити саграђено 470 кућа до 1.октобра како је и обећано.
          Директор ЈП "Поште Србије" Горан Ћирић подсетио је да је ова компанија издвојила 50 милиона динара за санацију Краљева, а "Поштанска штедионица" 30 милиона динара. Ова средства ће бити искоришћена за санацију најоштећенијих школских објеката.
 
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email