Приликом данашње посете Краљеву министар просвете Жарко Обрадовић је у разговору са градоначелником Краљева Љубишом Симовићем и руководством града изјавио да ће до краја седмице бити готови коначни налази другостепене комисије о стању свих школских објеката оштећених у земљотресу. На основу тога биће донета одлука када ће остале школе почети са наставом. Циљ Министарства просвете и Штаба за ваннредне ситуације је што скорији почетак наставе, али уз максималну безбедност деце истакао је министар Обрадовић.
 
 

  Помоћ од Градимира Станића из Америке                                                 17.Новембар.2010.

Данас је градоначелнику Краљева, донацију за угрожено становништво земљотресом погођеног Краљева, у износу од 500.000 динара уручио Градимир Станић, Србин из Америке који се бави приватним бизнисом у Америци али и поседује фирму у Србији. Он је у разговору са Градоначелником рекао да је ово лично његов допринос да се што пре санирају последице земљотреса али и да очекује да ће ускоро стићи још помоћи из Америке пошто већ има информацију да је црква у Кливленду сакупила помоћ од око 30.000 долара.
Господин Станић је изразио жељу да се прво помогне на санацији школа и вртића јер је врло битно да деца што пре наставе са нормалним животом.
 

Помоћ из општине Земун                                                                    17.Новембар.2010.

Градоначелник Краљева Љубиша Симовић је данас примио председника општине Земун Бранислава Пространа који му је уручио помоћ општине Земун вредности два милиона динара у виду три стамбена и једног санитарног контејнера, као и грађевински материјал.
Председник општине Земун је рекао да су грађани ове општине упутили помоћ Краљеву разумевајући тежак период кроз који пролазе Краљевчани.
Након пријема код градоначелника чланови руководства земунске општине обишли су Опланиће и Јарчујак.

 
 

Print Friendly, PDF & Email