Министар одбране Драган Шутановац, министар за државну управу и локалну самоуправу и координатор Владе за помоћ Краљеву Милан Марковић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милоје Милетић посетили су Краљево.
Министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић је са министром одбране Драганом Шутановцем у селу Витановац предао кључ монтажне куће четворочланој породици војника Игора Коматовића. "Упркос тешким временским условима које смо имали, добро напредује изградња кућа, а почиње и санација оштећених зграда", рекао је министар Марковић.
Министар Милан Марковић је навео да је четири месеца после земљотреса који је погодио Краљево, усељиво 200 нових монтажних кућа и поновио да очекује да санација стамбених објеката буде завршена до 1.октобра.
Министри Марковић и Шутановац посетили су и петочлану породицу пољопривредника Радована Томовића, чија је кућа у завршној фази изградње. Обе породице су добиле монтажне куће од по 60 квадрата.
Министри су разговарали и са руководством града на челу са градоначелником Љубишом Симовићем, а претходно су обишли и радове на аеродрому Лађевци.
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email