Пре непуних годину дана, 14. септембра 2020. године, Одбојкашки клуб Рибница је, са новим спонзорима, кренуо ка новим успесима. Данас, 18. августа 2021. године, Одбојкашки клуб Рибница креће ка новим, већим и бројнијим успесима са – старим спонзорима. Поверење које су компанија „Електромонтажа“ д.о.о. Краљево, фирма „VS Energy DOO“ из Врњачке Бање и хотел „Фонтана“ из Врњачке Бање тада указали одбојкашима краљевачког клуба, момци под тренерским вођством Милана Симојловића вишеструко су оправдали. Резултат – нови заједнички подухвати старих сарадника.

Домаћин потписивања нових уговора о спонзорству, градоначелник Краљева др Предраг Терзић, како истиче, апсолутно је уверен да ће следеће године на крају сезоне на истом месту бити прослављено и освајања трофеја. Исказујући поверење и пружајући подршку краљевачким мускетарима, градоначелник је подсетио на то да је претходне године Одбојкашки клуб Рибница, после 43 године, освојио Kуп Србије у одбојци, уз напомену да су данас амбиције још веће.

„Када сам у другом мандату постао градоначелник, рекао сам да је наш циљ да до 2023. донесемо титулу првака Србије у спорту са лоптом. Сигуран сам да Одбојкашки клуб Рибница има највеће шансе да у Kраљево донесе толико година чекану титулу. Желим да захвалим „Електромонтажи“, „VS Energy“, хотелу „Фонтана“, јер су препознали амбиције краљевачких одбојкаша предвођених Миланом Симојловићем. Желим да захвалим и Драгољубу Збиљићу, који живи за овај клуб, који је препознао амбиције свих нас који водимо и локалну самоуправу и Одбојкашки клуб Рибница и подржао наше жеље. Није довољно само дати новац као израз спонзорства. Када ви пратите сваку утакмицу, када долазите на утакмице чак из Новог Сада, када верујете у ове момке, они то осете. Надам се да ће Одбојкашки клуб ове сезоне оправдати наша очекивања, али зато сви заједно морамо бити уз ове момке – од нас из градске власти, Управе клуба, спонзора, до вас новинара“, поручио је др Предраг Терзић.

Власник „Електромонтаже“ Краљево и председник Одбојкашког клуба Војводина Драгољуб Збиљић је, у име Војводине, честитао Рибници освајање Купа Србије у претходној сезони. Како је истакао, то је било на бриљантан начин, онако како то раде велики клубови. Он наглашава да је 2017. године, када је ушао у одбојку, осим Војводине, чији је председник био, још један клуб постојао у лиги, остали су сви били на дну, на маргини.

„Није било интересовања ни медија ни публике за овај мушки део спорта. Због тога ми је данас срце пуно. Тај неки спортски безобразлук који носи Милан Симојловић је нешто што све вас треба да поведе ка великим резултатима. Претити Одбојкашком клубу Војводина, мени као председнику, и рећи овде да ‘идемо на освајање сва три трофеја’, нешто је што сам чекао дуго. Мени у лиги требају ривали. Рибница регионално и традиционално мора да буде најбољи и највећи клуб. Рибница ће успети много пре него Kрагујевац или Ниш или Нови Пазар, зато што је домаћа привреда, приватна предузећа, стала уз клуб. Не причамо више само о јавним финансијама и не чекамо да нам држава решава проблеме“, истакао је Збиљић нагласивши да се вратила струка у српску одбојку – неки прослављени играчи су се вратили, лига личи на оно на шта треба да личи.

„Заиста мислим да Рибница има велике шансе, и у домаћем првенству и у свим трофејима, али пре свега у ЦЕВ купу, јер је интересовање јавности у Kраљеву невероватно, то је невероватна позитивна енергија. Интересовање медија је такође јако потребно, јако добро, да би играчи схватили да заиста представљају елиту“, рекао је Збиљић пожелевши  пуно среће Рибници, пре свега у ЦЕВ купу, али и нашој репрезентацији на Европском првенству.

„Заиста мислим да је одбојка национални спорт број један у Србији“, поручује Збиљић.

„Хотел ‘Фонтана’ и ове године подржава Одбојкашки клуб Рибница, који је доказао заиста врхунски квалитет, што је мени јако драго. И хотел „Фонтана“ са Рибницом гаји амбиције на сва четири фронта. Мислим да је то више него могуће, идемо на све четири титуле“, поручио је генерални директор Ђорђе Макуљевић.

Председник Одбојкашког клуба Рибница Милан Симојловић не крије срећу што леђа Рибници чувају људи који су у њу веровали и пре постигнутих успеха. Финансијски моменат уопште није занемарив, али, како истиче, још више од тога је то што они више нису партнери, већ су постали браћа, једна породица.

„Морална подршка која долази од ових људи је неизмерно велика и нешто што, верујем, ниједан клуб у Србији нема. С обзиром на то да се и Управа проширила, а и клуб спонзора се шири, тако су и наше амбиције веће. Не кријемо то. Амбиције за ову годину су да идемо ка титули на сва четири фронта – и у Супер купу и у Купу и у Шампионату Србије и у ЦЕВ купу“, поручује Симојловић и додаје да ће Иван Тодоровић и он испунити обећање дато пре годину дана да ће довести Европу и свет у Kраљево. Захваљујући томе што су спонзори веровали у њих, већ у новембру ће угостити екипу Лунебурга, у првом колу ЦЕВ купа.

„Покренули смо школицу одбојке, која дуго није радила, доста нових дечака је са нама, појачали смо екипу у односу на прошлу годину на оним позицијама на којима смо веровали да нам је то потребно, довели смо два нова појачања из иностранства, тако да сматрам да су наше амбиције реалне и да је то једини пут да дођемо до циља – да морамо од самог почетка да верујемо у то да смо ми нови будући шампиони!“, поручује Симојловић.

Print Friendly, PDF & Email