Представници града Краљева и Рашког управног округа, са сарадницима, обишли су новоизграђени мост преко реке Товарнице у селу Драгосињци, који повезује град Краљево и општину Врњачка Бања.

После поплава које су прошле године однеле овај мост, из буџета града Краљева за 2015. годину су издвојена средства – 4.500.000 динара, да се направи нови мост.

Градоначелник Краљева Томислав Илић је истакао да се нада да ће представници локалне самоуправе, као одговорни људи, још много тога урадити до краја године, а на корист грађана Краљева и мештана села на територији нашег града.

Како је истакла директор Дирекције за планирање и изградњу Краљево Марица Мијајловић, у програму уређивања грађевинског земљишта за 2015. годину планирана је изградња моста на Товарници. Она је истакла да овако треба радити и додала да ће бити инвестиција на другом мосту наредне године, као и да је сав материјал који је преостао од градње моста предат месној заједници на коришћење, у циљу побољшања инфраструктуре на сеоским подручјима.

Извођач радова на изградњи моста било је краљевачко предузеће „Axis group“.

Мост је дуг 5,7 метара и широк 4 метра, плус тротоар 0,60 метара. Како је река Товарница изузетно бујична, око 7.000 килограма арматуре је уграђено у њега да би издржао бујице.

             

 

Print Friendly, PDF & Email