Шеста, претпоследња трка овогодишњег Отвореног шампионата Србије у мото-кросу – „Мото-крос награда Краљева 2021“, одржана је претходног викенда на стази „МX парк Трешњари“ у Жичи, у организацији Ауто мото спортског клуба „GTC racing Kраљево”, уз помоћ Града Краљева.

Трку су отворили градоначелник Kраљева др Предраг Терзић и великан овог спорта, легенда Дакар релија – Габор Сагмајстер.

Ангажовање организатора, и свих оних који су помогли у организацији, сврстали су трку последњег септембарског викенда у најборбенију и једну од боље организованих трка овогодишњег шампионата. Председник Клуба Дејан Јаблановић је изразио велику захвалност Граду Kраљеву односно градским јавним предузећима и установама, као и појединцима који су помогли у реализацији овог пројекта.

Пред многобројним посетиоцима, који су и те како уживали и показали да цене уложени труд мајстора на два точка, такмичари су приказали изузетне борбе у свим класама. Надметали су се и такмичари из Бугарске, Северне Македоније, Федерације Босне и Херцеговине, Републике Српске, Хрватске и Мађарске. Око 80 учесника је показало своје знање и умеће у девет категорија, а у две су се чак  такмичили малишани од шест до дванаест година.

Домаћин, АМСК „GTC racing Kраљево”, тренутно је, у генералном пласману, на другом месту и бори се за титулу шампиона државе. Појединачно, Јован Поповић је био први, Mарко Поповић други, а Гојко Поповић четврти у категорији MXB. Вукашин Јаблановић је освојио треће место у категорији MX2, Бранислав Рамић шестo у категорији MX125, Јанко Лазаревић је стигао седми у MX85, а Лука Лазовић је у MX65 заузео девето место.

На стази „МX парк Трешњари“ се од 2017. године одржавају такмичења у мото-кросу која се бодују за шампионат Србије, а од 2019, уз мото-трке, и фестивали адреналинских спортова. Фестивал је и ове године привукао љубитеље стреличарства, параглајдинга, рафтинга, циклокроса, а посетиоци су могли да се опробају и на зип-лајну.


Фото: Мото Фотографија

Print Friendly, PDF & Email