Такмичење под називом Партнерством до безбедности мотоциклиста – Kраљево 2015 одржано је овог викенда у нашем граду. На аутодрому Берановац организовано је финале у мотоспорту, и то у дисциплинама road racing (брзинске кружне трке) и moto classic (старовременске брзинске кружне трке). Такмичење се бодује за Источно европски шампионат у мото спорту и подржало га је Министарство омладине и спорта.

Организатори су Мото савез Србије (МСС) и Ауто-мото савез Србије АМСС), са суорганизатором Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије. Организацију је подржао град Краљево са својим јавним предузећима.

            У суботу, 26. септембра, одржани су тренинзи, док је у недељу најпре Агенција за безбедност саобраћаја одржала своју презентацију о безбедности у саобраћају, а затим су вожене и трке.

            Уочи такмичења, организатори су на Тргу српских ратника поставили репрезентативни камион ОРИОН Телеком мреже, са обезбеђеним обележјима спонзора који су промовисали такмичење. 

            Том приликом је председник Извршног одбора Мото савеза Србије и помоћник председника Ауто-мото савеза Србије Божидар Михајловић захвалио граду Краљеву и јавном сектору, као и Војсци на свему што је урађено за организацију трка у Краљеву, како би се наставила традиција одржавања мото трка из седамдесетих година прошлог века.

Градоначелник Краљева је истакао да се наша локална самоуправа труди да се на Берановцу поново организују трке.

„Све што је до локалне самоуправе учинићемо да на Берановцу буду организоване не само мото, већ и аутомобилске трке. Постоје одређени планови да се стаза уреди, али то морамо да видимо са Владом РС, и надам се да ћемо наићи на разумевање да стазу оживимо и вратимо јој стари сјај“, рекао је градоначелник Томислав Илић.

             

Print Friendly, PDF & Email