Данас је Краљево посетио заменик реис-ул-улема Адема Зилкића и муфтија србијански Мухамед Јусуфспахић, који је у разговору са замеником председника Скупштине града Краљева Сретеном Јовановићем а затим и са градоначелником Краљева Љубишом Симовићем, најавио помоћ Исламске заједнице Србије становништву пострадалом у земљотресу.
Муфтија са пре ових разговора срео и са владиком жичким Хризостомом, обишао цекву Свете Тројице и библиотеку града Краљева.
Мухамед Јусуфспахић је најавио да ће Исламска заједница Србије чим прођу Бајрамски празници упутити помоћ Краеву у договору са Кризним штабом.
Делегација Исламске заједнице Србије је након разговора са руководством града обишла у насељу Грдица породице муслиманске вероисповести.
 
 

Министар полиције у Краљеву                                                               14.Новембар.2010

Приликом данашње посете Краљеву министар полиције Ивица Дачић изјавио је да ће од сутра, у један број школа које нису оштећене, ђаци поћи у своје школе. На списку мање оштећених објеката су основне школе са сеоског подручја али ниједна школа са градског подручја.
Како је министар изјавио у Краљеву је од првог земљотреса било 150 специјално обучених припадника Сектора за ванредене ситуације МУПа, док је у Краљеву укупно било ангажовано 1.600 припадника овог Министарства.
У разговору са министром градоначелник Краљева Љубиша Симовић је рекао да је на више од 16.000 објеката пријављена штета од земљотреса а да по проценама стручних комисија скоро 30 % објеката је предвиђено за рушење.
Министар полиције је изјавио да су за санацију 558 оштећених објеката, чији су власници припадници МУП који живе у Краљеву, потребно 51 милион динара и да ће сви запослени у МУП издвојити солидарно по једну своју дненицу на име помоћи колегама.
 

Print Friendly, PDF & Email