Локална самоуправа, иако без ингеренција, врло је заинтересована за разрешење ситуације у којој се данас налази „Фабрика вагона“, јер су њени радници наши суграђани, а град увек чине његови становници, поручио је данас радницима „Фабрике вагона“ заменик градоначелника Милун Јовановић.
Радници „Фабрике вагона“, који су у штрајку од јула прошле године, од почетка ове недеље преподнева проводе у великој сали зграде Градске управе. Синдикати су сагласни у захтевима да се радницима исплате плате у висини минималца, повежу три године стажа и овере здравствене књижице, а свој протест називају последњим алармом државним органима да што хитније реше проблем овог предузећа како овај протест не би прерастао у неконтролисани.

„Претходних дана упутили смо много захтева републичким властима, а јуче поподне од народног посланика Зорана Бојаниће добио сам информацију да ће делегација „Фабрике вагона“ највероватније сутра, у петак 17. јануара, бити примљена у Министарству привреде, код министра Саше Радуловића“, рекао је окупљеним радницима заменик градоначелника Милун Јовановић.

Он је додао да ће тиме бити испуњен део обећања да ће, до краја ове седмице, представници „Фабрике вагона“ добити прилику да свој поблем представе министру привреде.

„Спремни смо и да, као град, пружимо техничку подршку, како би преко својих представника, сви радници имали прилику да из прве руке сазнају резултате разговора у Влади Србије“, појаснио је заменик градоначелника.

Он је одговорио и на питање радника којег је занимало да ли на разговоре у Београд могу да иду само радници, а не директор и заступник капитала.

„Ресорно министарство даће услове под којима ће делегација бити примљена, локална самоуправа не одлучуује о томе“, поручио је Јовановић.

Представници делегације моћи ће да рачунају на обезбеђен превоз до Београда.
 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email