„Србија данас слави успехе 1.778 ученика генерације који су награђени сјајним поклонима државе и друштва, а управо те награде треба да представљају подстрек свим младим људима за године учења у основној или средњој школи", рекао је данас помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја др Зоран Костић на свечаности поводом доделе признања најбољим ученицима основних, средњих и музичких школа са територије града Краљева и општина Рашка и Врњачка Бања.
Помоћник министра подсетио је да иза све те деце стоје не само одлични успеси, примено владање и бројна такмичења.
„Они су и добри другови, и лидери, једноставно препознати су као квалитет у својим срединама, па им од срца честитам у име Министарства просвете, науке и технолошког развоја и желим пуно успеха у даљем школовању и учењу", нагласио је Костић.
Данас је награђен 31 ученик као најбољи ђак генерације у исто толиком броју основних школа на територији Краљева, Рашке и Врњачке Бање и 16 средњошколаца-ђака генерације.
„Било је задовољство дочекати сву ту децу данас овде, зато што су то они ученици који су имали најбоље резултате током основног и средњег образовања, па очекујемо да такав успех наставе и даље", рекао је начелник Школске управе у Краљеву Жарко Милосављевић.
Поклоне које је донирало Акционарско друштво „Политика". Ђацима генерације уручио је помоћник министра др Зоран Костић.
„Ова деца су, заиста, хероји, зато што нимало није лако бити најбољи међу најбољима", рекла је у име дародавца, компаније „Политика" др Зорица Карановић која је додала да јој је била част да ђацима генерације уручи признања која увек треба да им буду подстрек за нова напредовања.
Она је подсетила да је у успехе тих младих људи уграђен огроман рад не само деце, већ и њихових родитеља и наставника.
„Ова деца биће истински лидери, што ће тек показати у годинама које следе и зато им од срца желим да им медаљони које су данас добили, са ликовима наших  најпознатијих и најутицајнијих научника увек буду охрабрење", истакла је др Зорица Карановић.
Са свечаности која је одисала позитивном енергијом и зрачила срећом ђака генерације, њихових родитеља, наставника, професора, директора школа и представника локалне самоуправе, заменика градоначелника Милуна Јовановића и саветника Ђорђа Павловића, послата је порука најбољима да када год се нађу у тешкој ситуацији и мисле да не могу да изађу из ње. треба да се сете да су из сваке битке до сада изашли као победници и да им то буде ветар у леђа да наставе даље.
 
     Print Friendly, PDF & Email