Савет за безбедност саобраћаја града Краљева одржао је конференцију за новинаре на којој је представио недавно добијено признање – плакету за најактивнију јединицу локалне самоуправе у 2014. години. Ово признање Савету је уручено на 10. јубиларној међународној конференцији „Безбедност саобраћаја у локалној заједници", одржаној у Крагујевцу од 22. до 25. априла 2015. године, која се организује у оквиру Декаде акција у безбедности саобраћаја 2011-2020.  

Како је истакао председник ужег сазива Савета за безбедност саобраћаја града Краљева, заменик председника Скупштине града Краљева Ненад Марковић, ово је потврда да Савет ради како треба, да је на правом путу.

„Ми смо врло поносни на признање које смо, другу годину заредом, добили. Такође, веома смо поносни на то што су, од представљених осамдесет радова, они који су се тицали локалне самоуправе и рада лоаклних савета за безбедност саобраћаја, као пример добре праксе навели – Краљево“, рекао је Марковић.

Он је најавио и наставак активности на подели аутомобилских седишта за бебе за ову годину како би свако новорођено дете добило седиште. Одлука је да се акција настави где је и стала – 12. новембра 2014. године. За 1.300 седишта одвојено је 5.000.000.000 динара, што је знатно повољније него у малопродаји. Марковић је позвао родитеље деце која су уписана у матичну књигу рођених града Краљева од 12. новембра 2014. године да се јаве у Матичну службу Градске управе града Краљева како би Савет организовао заједничку поделу. Намера је да се укључи и Агенција за безбедност саобраћаја, која би организовала едукативно показно везивање седишта.     

            Савет за безбедност саобраћаја града Краљева организовао је и ове године бројне акције – кампању намењену трактористима у Чукојевцу и Милочајима, учествовао је као подршка у такмичењу „Шта знаш о саобраћају“ које организује АМС (опремили децу учеснике мајицама, обезбедили награде), кампању у вези са везивањем појаса, две акције усмерене ка првацима („Пажљивко“) и вршњачку едукацију (предавање држао човек који је скоро три деценије у инвалидским колицима).   

       

Print Friendly, PDF & Email