Поводом предстојећег Веселог спуста, који ће бити одржан у суботу, 4. јула 2015. године, организатори „Веселог спуста 2015“ позвали су представнике краљевачких локалних медија и дописнике из нашег града на новинарски скуп. Новинаре су поздравили капетан „Веселог спуста, градоначелник Томислав Илић, директорВеселог спуста 2015“ – заменик председника Скупштине Ненад Марковић, директор ЈКП „Водовод“ Момир Михаиловић, заменик директора, Горан Јовановић, председник Кајак клуба Ибар”, Цеца Гојић, из Кајак клуба, Марија Ранђеловић, ПР овогодишњег Веселог спуста.

Уједно им је представљен програм овогодишњег Веселог спуста и подељен промотивни материјал.

ПР Веселог спуста 2015“ Марија Ранђеловић је истакла да организатори све чине да учесницима олакшају боравак у нашем граду и учешће у спусту, као што су изнајмљивање чамаца и приступачне цене смештаја. Она је позвала све да се придруже овој традиционалној манифестацији, уз напомену да су ове године обезбеђене и награде, и то за најмлађег и најстаријег учесника и за најоригиналније пловило.

Весели спуст се и ове године одржава у суботу, јер нам је жеља да гости који дођу у Краљево остану бар још један дан у нашем граду. Очекујемо већи број учесника него прошле године. Већ имамо најављене госте из партнерског словеначког града Марибора и Македоније који ће доћи на Весели спуст”“, рекао је директор 26.Веселог спуста Ненад Марковић.

Момир Михаиловић, заменик директора Веселог спуста“, нагласио је да ће настојати да Весели спуст поврати стару славу, када је ова манифестација, која је почела са неколико пловила пре више од две и по деценије, бројала и до 10-15.000 учесника. Он је захвалио новинарима, без којих ова манифестације не би била то што јесте.

У оквиру пратећег програма у суботу вече, 4. јула, биће организован Јегер парти на Тргу српских ратника и у градским кафићима, а у недељу, 5. јула, на градском базену биће одржане Игре на води”. У дане Веселог спуста љубитељи Ибра моћи ће да уживају и у звуцима џеза у оквиру традиционалног „ЏезИбар” фестивала, 3, 4. и 5. јула, на коме ће, између осталих, наступити Васил Хаџиманов са својим бендом, Бисера Велетанлић, Биг бенд РТС-а. Данашњи скуп био је прилика и да новинари упуте организаторима Веселог спуста сугестије, примедбе и предлоге који се тичу манифестације.

Градоначелник Краљева Томислав Илић поздравио је новинаре који су ову манифестацију годинама подржавали и медијски пратили и најавио да ће Краљево у периоду од 3. до 6. јула бити центар многих културних, али и спортских дешавања, као што су мото трке на Берановцу и отворено првенство Србије у одбојци на песку. Истовремено, 4. јула, на Тргу српских ратника, биће уживо емитована прва емисија летњег серијала „Жикине шаренице“, а град ће посетити и караван „Моја Србија“.  

Организатори Веселог спуста су град Краљево, Кајак клуб Ибар” и Туристичка организација Краљево. Град Краљево је из буџета за ову манифестацију издвојио милион динара.

  

 

  

Print Friendly, PDF & Email