Отварање сезоне у аутомобилизму, у Краљеву, на аутодрому Берановац, најавили су данас градоначелник града Краљева Томислав Илић и генерални секретар Спортског ауто и картинг савеза Србије (САКСС) Горан Тороман. Они су на конференцији за новинаре најавили аутотрке које ће бити организоване у нашем граду током викенда – „Награда Краљева 2016“ – „Берановац ауто-шоу“.

Аутотрке на брдским стазама „Награда Краљева 2016“, која се бодује за Шампионат Србије у аутотркама на брдским стазама, односно Спринт ауторели „Берановац 2016“, који се бодује за Шампионат Србије у ауторелију, а који су уписани у календар такмичења Шампионата Србије за 2016. годину, биће одржане на аутодрому Берановац, у суботу, 16. априла, и недељу, 17. априла 2016. године.

Како је најавио генерални секретар САКСС-а, учествују возачи из домаћег шампионата.

„Први пут имамо промотивну вожњу нове дисциплине у САКСС-у – 402 метра, популарне „drag трке један на један. Направићемо промотивну трку 202 метра. Тридесетак најбољих возача Србије доћи ће да покажу Србији шта знају. Најбољи добијају пехаре“, рекао је Тороман. 

Трке почињу у 12.30 часова оба дана. Промотивна трка у суботу стартује у 17.00 часова. У недељу се очекује да ће први возач трку дугу 46 километара завршити око 18.00 часова. 

Како је градоначелник града Краљева Томислав Илић истакао, град Краљево је, уз Спортски ауто и картинг савез Србије (САКСС) Београд, организатор, у складу са Уговором  потписаним прошле године, којим су се споразумели да у сезонама 2015-2019. заједнички организују ауто-трку на кружним стазама која би се бодовала за Национални шампионат Србије на кружним стазама.  


         

Print Friendly, PDF & Email