Помоћ Исламске заједнице Краљеву                                                             11.Децембар.2010.

Мешихат Исламске заједнице у Србији донирао је данас, земљотресом настрадалим грађанима Краљева, помоћ у вредности од око 700.000 динара у виду јунећег меса, које су прикупили чланови Исламске заједнице у акцији током Курбан Бајрама, а која је намењена Народној кухињи у Краљеву.
Донацију је у име Исламске заједнице градоначелнику Краљева Љубиши Симовићу уручио потпредседник Мешихата, муфтија Решад Плојовић који је изјавио:
         „ Оштећен је и порушен велики број домова, велики број људи није у могућности становати у својим кућама, а самим тим ни обезбедити себи и својој породици храну.Дакле ово је прилика да кроз подршку и помоћ народне кухиње у Краљеву помогнемо тим људима да се достојанствено хране и преживе зиму".
          Муфтија је позвао и друге да се прикључе у помоћи за Краљево а градоначелник Краљева се захваљуљући изјавио:
„ Захваљујем се Исламској заједници коју предводи муфтија Зукорлић, као и његовим изасланицима који су по други пут дошли у Краљево, након земљотреса и донели помоћ. Када се нађете у невољи и када се неко јави да вам помогне тај је добродашао и Ви сте добродошли овде".
           У име Црвеног крста и народне кухиње помоћ је примио и захвалио се Рајко Крејовић, координатор Народне кухиње.

 
 

Поклон из Темерина                                                                                     11.Децембар.2010.

Група предузетника окупљена око ДТД Рибарство Бачки Јарак из Темерина је обезбедила два контејнера за становање и поклонила их грађанима Краљева који су у земљотресу од 3. Новембра остали без својих домова.Поклон је градоначелнику Краљева Љубиши Симовићу уручио помоћник председника општине Темерин Љупко Тодоровић са сарадницима.
Предузетници предвођени са генералним директором ДТД Рибарства Миријаном Сријемац су приликом прве посете и уручивања помоћи 30.Новембра у разговору са градоначелником Краљева Љубишом Симовићем сазнали да су Краљеву у овом тренутку најпотребнији контејнери за смештај.  

 
 

Print Friendly, PDF & Email