На данашњој конференцији за новинаре градоначелник Краљева Љубиша Симовић упознао је новинаре са досадашњим резултатима али и наставку акције за прикупљање помоћи за наше две суграђанке којима су неопходне операције у иностранству.
Наиме Мирјани Ерцег Михаиловић, мајци четворогодишњих близанаца Веље и Вулета, која болује од веома тешке болести, акутне леукемије, за комплетно лечење, потребно је 180.000 евра што Мирјана и њена породица не могу да плате.
Ирени Пауновић која од рођења болује од фиброзе плућа,  којој је у осмој години живота одстрањено лево плућно крило, пре пет година је оштећено и друго плућно крило и Ирена од тада живи  у својој соби немогавши да направи више од два корака и нон стоп је везана за апарате са кисеоником.За хитну трансплантацију у Бечу потребо је обезбедити 120.000 евра.
По речима Градоначелника Срби су познати да у својим жељама увек на првом месту стављају здравље и да је сада тренутак да Ирени и Мирјани помогнемо да дођу до њега. Локална самоуправа је за уторак у Хотелу Турист заказала донаторски скуп на који су позвани близу 200 представника бројних институција, банака, предузећа, установа…. који на овај начин показују да брину о својим суграђанима.
 

Print Friendly, PDF & Email