Поводом концерта који ће наши млади суграђани Бојана и Никола Пековић одржати у петак, 6. новембра 2015. године, у 20.00 часова, у Сава центру у Београду, породица Пековић и град Краљево организовали су конференцију за новинаре на којој су говорили Бојанин и Николин отац Радован Пековић, градоначелник града Краљева Томислав Илић и начелник Рашког управног округа Небојша Симовић.

Концерту је претходила успешна уметничка каријера Пековића, започета победом у серијалу „Ја имам таленат“, крунисана издавањем аудио диска за ПГП РТС под називом Небеско је увек и довека, као и снимањем спота Деда и унук у Краљеву. Ово музичко издање је урађено са благословом Његове Светости Патријарха српског господина Иринеја и подршком Патријаршијског управног одбора, Његовог Високог Преосвештенства Митрополита Црногорско-приморског господина Амфилохија, Митрополије црногорско-приморске и манастира Острога.

Будући да Бојана и Никола, због обавеза око концерта, нису били у могућности да из Београда дођу на конференцију у Краљеву, у њихово име, обратио се отац Радован Пековић. Он је захвалио медијима и граду Краљеву на помоћи протеклих година, Рашком управном округу, хотелу „Турист“, конфекцији „Елипса“, „Телекому“, „Вечерњим новостима“ и свима који су им помогли. Поделио је аудио диск свима напоменувши да је тих 11 композиција специфично, да оне обележавају део српске историје, презентоване кроз музику, уметност, уметнички израз у специјалном споју традиционалне и класичне, светски признате музике.

Градоначелник Краљева је истакао да је град препознао то што раде Никола и Бојана и, у складу са могућностима, помогао. Он је позвао све суграђане да дођу у Сава центар у што већем броју, да покажемо какви смо ми Краљевчани. Град је, заједно са Рашким управним округом, обезбедио три аутобуса која из Краљева иду пут Београда на концерт, имао је удео у штампању плаката, око снимања спота.

„Све што је битно за град, ми ћемо подржати“, рекао је градоначелник Краљева.

Како се ради о националном пројекту, да су ПГП РТС и СПЦ пројекат и концерт прогласили да су од националног интереса, и Рашки управни округ се укључио у помагање одржавања концерта.

„И у култури покушавамо да све способне, оне који својим радом промовишу град и округ, подржимо. Мислим да ћемо тог дана поделити позитивну, стваралачку енергију, која треба да покреће Србију, да чува наша национална обележја, традиционалну музику. Надамо се да ће и други помоћи, а ми ћемо свакако наставити то да чинимо“, рекао је начелник РУО.

Улазнице за концерт Бојане и Николе Пековић могу се купити у Туристичкој организацији Краљева, по цени од 500, 700 и 1.000 динара, у Сава центру, код породице Пековић (тел. бр. 064 806 5 802).

 

        

Print Friendly, PDF & Email