Поводом традиционалне туристичко-спортско-рекреативне манифестације „Нарцису у походе“, која је ове године заказана за 18. мај, организована је конференција за новинаре.

Председник Скупштине града Краљева Сретен Јовановић, председник Организационог одбора манифестације, сматра да 58 година постојања говори о значају и лепоти ове акције.

„Ова манифестација је веома значајна, посебно данас, када нам је природа од нас самих угрожена. Оваквим акцијама, враћајући се природи, даје се јасна порука да без природе не можемо, да је морамо поштовати и неговати. Сви ми, без обзира на којим се функцијама будемо налазили, морамо наћи начина да и у наредним годинама дамо подршку неопосредним организаторима како би једна оваква манифестација наставила да живи“, рекао је Сретен Јовановић.

Циљ акције је да се окупи што већи број учесника и да што више њих изађе на планину Столови, да се афирмише планинарство као спорт и природне лепоте околине Краљева. Она окупља бројне заљубљенике у природу и чланове планинарских друштава из целе Србије.

Председник ПСД „Гвоздац“ Мирослав Станић је, упознавши све заинтересоване за учешће са детаљима акције, замолио све учеснике да се придржавају правила који су у складу са Законом о спорту како би манифестација безбедно протекла. Такође је подсетио све да нарцисе посећујемо, а не беремо.

Акција почиње у селу Каменица, наставља се до врха Столова – Усовице, а завршава у планинарском дому у Брезни.

Организатор ове републичке планинарске акције је Планинарско смучарско друштво „Гвоздац“, суорганизатори Туристичка организација Краљево и град Краљево и Месна заједница Каменица. Манифестација се одржава под покровитељством Владе Републике Србије, Министарства омладине и спорта и Планинарског савеза Србије.
Print Friendly, PDF & Email