Дванаести „Матурски плес“ – плес четворки или „Quadrille“, ове године ће бити одржан 20. маја, традиционално већ – на Тргу српских ратника, у 12.00 часова – речено је на конференцији за новинаре одржаној након састанка Организационог одбора и састанка са директорима средњих школа.

Градоначелник града Краљева Томислав Илић је истакао да се нада још једном обарању Гинисовог рекорда, будући да из нашег града ове године учествује око 1.200 матураната. Како је рекао, организатори ће се потрудити да све протекне у најбољем реду и да сви буду задовољни. Средства за организовање „Матурског плеса“ су опредељена у буџету града Краљева, а биће и спонзора. У плану је и традиционални концерт за матуранте.

Председник Организационог одбора, посланик у Народној скупштини Зоран Бојанић, истакао је да су данашњи матуранти били први разред када се Краљево, као први град у Србији, прикључио „Матурском плесу“. Уз наду да ће и организатори и родитељи и деца бити задовољни овогодишњом манифестацијом,  он је матурантима пожелео све најбоље у будућем животу, истакавши да је ово једна велика степеница коју прескачу, одлазећи из детињства и ступајући у озбиљан живот.

Члан Организационог одбора, кореограф Игор Гудић, подсетио је на тежак и напоран почетак пре дванаест година, када је требало подстаћи матуранте да се укључе у плес, што данас није случај. Према његовим речима, „Матурски плес“ је постао бренд Краљева, а матуранти са великом жељом, енергијом и ишчекивањем учествују у њему. Он је најавио часове и пробе за почетак априла, како би свршени средњошколци 20. маја, у најбољем могућем светлу, заблистали представљајући себе, своје школе, наш град и Србију. Гудић је најавио да ће, након „Матурског плеса“, ученици одиграти и део „Лила денса“, као и прошле године.

Идејни творац плеса четворки у нашем граду, заступник „Пријатељства за нова времена“ Хаџи Момир Бакрачеви, изјавио је да ће прича са крунама, по симболичној цени од 100 динара, бити поновљена, а новац ће опет ићи у добротворне сврхе – за помоћ Данилу Јованову за набавку платформе или неку другу хуманитарну акцију. Он је изнео и предлог да сви грађани Краљева месечно дају по један евро, што, како је истакао, појединачно није много, а на нивоу града би било око 120.000 евра, како би се сваког месеца помогло некоме коме је новац потребан.

           

  

 

 

Print Friendly, PDF & Email