Поводом традиционалне атлетске трке у Ушћу, која се одржава на Сретење, 15. фебруара, представници града Краљева и Организационог одбора су одржали конференцију за новинаре.

Како је најављено, свечано отварање, уз пригодан програм, заказано је за 11.00 часова, а трка почиње у 12.00 часова. До сада је пријављено више од 200 такмичара, а осим из Србије, биће учесника и из иностранства.

Заменик градоначелника Краљева Милун Јовановић je истакао добру сарадњу приликом организације трке између Месне заједнице Ушће, Атлетског клуба и града, као и друштвену одговорност Ибарских рудника, који у организовању трке већ пет година активно учествују.

Град ће, заједно са јавним предузећима, подржати ову манифестацију, за коју је издвојио 100.000 динара. Надам се да ћемо и наредних година бити суорганизатори и да ћемо моћи да издвајамо и више новца. Мислим да ће Ушћани бити добри домаћини, као и ранијих година, што ће их препоручити и код града и код будућих учесника“, рекао је заменик градоначелника Краљева.

Члан Организационог одбора Живорад Дражовић је позвао грађане Краљева да подрже трку и дођу у Ушће. Организатори су обезбедили бесплатан превоз до Ушћа – аутобус полази са Кеја, код Пословног центра „Мелос“, у 9.30 часова, а повратак из Ушћа је у 15.00 часова. Дражовић је захвалио граду Краљеву, јавним предузећима и установама, појединцима и приватним предузетницима, који су помогли организацију овогодишње трке.

Наш суграђанин, судски тумач за румунски језик, Слободан Сувочесмаковић, најавио је долазак представника школе из румунског града Медијаша (округ Сибиу). Представници овог града су и прошле године били у Ушћу и, одушевљени гостопримством, дошли на идеју да на дан трке ове године представници њихове школе потпишу протокол о сарадњи са представницима ушћанске школе „Милун Ивановић“.                   

Председник Синдиката радника рудника каменог угља „Ибарски рудници“ из Баљевца на Ибру Мирољуб Новковић је истакао да је синдикат свих пет година активно учествовао у организовању трке, а да је иницијатива за трке заправо и потекла од синдикалних вођа Ибарских рудника. Како је нагласио, ово је највећа манифестација током године у Ушћу и традиција треба да се очува. Он је најавио учешће рудара Ибарских рудника, рудника Рембас, Лубница, Штаваљ.

Спортски директор пете међународне трке у Ушћу, државни репрезентативац старе Југославије и првак државе у маратону Вучић Ђоковић, најавио је, поред учесника из целе Србије и Румуније, и државну репрезентативку  Амелу Терзић.

Такмичари ће, у зависности од категорије, трчати један круг (600 метара) или највише пет кругова (3.000 метара).

 

         
        

 

Print Friendly, PDF & Email