Најбољи ученици основних и средњих школа са територије града Краљева и овог јануара, са члановима породица, наставницима, професорима, директорима школа, били су гости Града – на свечаној додели књига поводом школске славе – Светог Саве. Лоша епидемиолошка ситуација је, као и за претходни Савиндан, условила да изостане уобичајени уметнички програм који је пратио доделу, а у коме су учествовали ученици краљевачких школа, често и они награђени. На пријему су књиге најбољим ученицима уручили градоначелник Kраљева др Предраг Терзић и руководилац Школске управе Бојана Маринковић.


Преузмите: Списак најбољих ученика


Градоначелник је младим суграђанима који су током претходне школске године постигли најбоље резултате на нивоу своје школе честитао истакавши да га веома радују њихови успеси које постижу поред запажених резултата у редовним школским активностима и који им утиру пут ка новим успесима и животу окренутом правим вредностима.

„Резултати које сте постигли нису само плод вашег, већ заједничког рада ваших учитеља, наставника, професора, као и ваших родитеља. Надам се да ћете у наставку школовања наставити да вредним и упорним радом остварујете значајне резултате, да ћете након завршетка средње школе наставити даље образовање на високим школама и факултетима, што ће много значити и вама и вашим породицама, али значиће и развоју Краљева. Желим вам да и у наредним годинама остварујете још боље резултате, да у Краљево донесете медаље са републичких такмичења. Желим да се по завршеним високим школама вратите у наш град, да наставите да га развијате, заједно са нама, а ви који одлучите да живите у другим местима, да промовишете Краљево и такође помажете“, поручио је најбољим ђацима др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Руководилац Школске управе Бојана Маринковић се осврнула на традицију, али и на отежавајуће околности у којима је данас школство.

„Са поносом истичемо ученике и наставнике који су у овом тешком времену, измењеној ситуацији у којој се настава реализује успели да своје знање, вештине и кретивност усмере на добробит наше државе и на добробит свога народа. Данас се још једном подсећамо одакле смо потекли, које наслеђе је стварало дух српског народа, а нарочито на чему је наше образовање утемељено“, рекла је Бојана Маримнковић честитајући ученицима и наставницима „који иду путем узвишених вредности, путем Светог Саве“.

Тридесет шест књига је и ове године додељено најбољим ученицима свих основних и средњих школа, као и најбољем полазнику основног образовања одраслих и најбољем ученику који станује у Дому ученика средњих школа у нашем граду.

Print Friendly, PDF & Email