Шездесета републичка планинарска акција „Нарцису у походе“, заказана за 15. мај, најављена је на конференцији за новинаре коју је организовао Организациони одбор. Према речима Милутина Вукосављевића, ове године се очекује око 3.000 учесника из Србије и земаља у окружењу, али понајвише Краљевчана. У сарадњи са „Вуловић транспортом“ обезбеђен је превоз, по цени карте – у 7.15 се са Кеја креће до Каменице, где ће у 8.00 часова бити отворена манифестација, након чега ће се кренути ка врху Столова. На три одморишта биће обезбеђени чај и освежавајући напици. У планинарском дому „Зорица Гиздавић“ биће организован бесплатан ручак за све учеснике. Вукосављевић је упутио апел учесницима да чувају природу, да не беру нарцисе, не иду возилима, а на 100 места ће бити постављене кесе за отпатке. Он је позвао све Краљевчане да крену у поход нарцису на планину Столови.

            Председник Скупштине града Краљева Сретен Јовановић је изразио задовољство што ће Краљево бити центар који ће дочекати „бројне учеснике манифестације сарадње са природом, манифестације младости, правог односа како треба да вратимо природи оно што она нама пружа“.

„Када 60 година нешто живи, развија се, имало је смисла и да се роди и има перспективу. Град Краљево ће увек наћи своје место у овој манифестацији, будући да је једна од оних којима се придаје посебна пажња“, рекао је председник Скупштине.

Како је истакао директор Туристичке организације Краљево Драган Рајичић, манифестација је пример како треба промовисати одређене туристичке дестинације кроз манифестације које се организују.  

У организацији овогодишње манифестације „Нарцису у походе“ учествују Планинарско смучарско друштво „Гвоздац“, Туристичка организација Краљево,  Друштво гуслара Жича и град Краљево. Влада Републике Србије, Министарство омладине и спорта, Планинарски савез Србије допринели су у значајној мери реализацији пројекта обезбеђивањем дела неопходних средстава.

            

 

 

 Седница Градског већа                                                        10.05.2016.

 

На данашњој 58. Седници Градског већа града Краљева већници су донели следеће акте >>>>  

          

Print Friendly, PDF & Email