Новоизграђени објекат у дворишту Електро саобраћајне техничке школе Никола Тесла“ у Краљеву свечано су отворили градоначелник Томислав Илић и начелник Рашког управног округа Небојша Симовић. За изградњу овог објекта, површине 412 м2, и куповину неопходне наставне опреме, у последње три године, колико је трајала изградња, из буџета локалне самоуправе је издвојено око 20 милиона динара. Опремљени су кабинети у којима ће се изводити практична и блок настава, лабораторијске вежбе, као и групна настава из информационих технологија, рачунарства, аутоматике и програмирања.

Градоначелник је истакао да је ово веома битан објекат за функционисање Електро саобраћајне техничке школе и да се нада да ће бити на добробит ученика који је похађају.

Захваљујући локалној самоуправи на изградњи и опремању овог објекта, директор ЕСТШ „Никола Тесла“ Бранислав Мићовић је рекао:

„Нама овај објекат много значи јер ћемо моћи да поспешимо практичну, блок наставу, лабораторијске вежбе. На овај начин школа је растерећена, стари кабинети, који су били вишенаменски, постаће строго наменски и неће морати да се премешта опрема.“

Електро саобраћајна техничка школа „Никола Тесла“, коју похађа 704 ученика, с обзиром на велике успехе које су њени ученици постизали на регионалним и републичким такмичењима у области саобраћаја и електротехнике, убраја се међу пет најбољих школа у Србији.  

 

 

 

       

Print Friendly, PDF & Email