Пригодним отварањем новоасвалтираног пута Адрани – Опланићи у дужини око два километра, данас је обележен почетак реализације локације сточне пијаце у Краљеву. Овај обилазни пут је саставни део саобраћајнице која ће омогућити повезивање и безбедан приступ будуће сточне пијаце са магистралним путем Краљево – Чачак.
„ Ова пијаца неће бити само откупно место за стоку већ и један дистрибутивни центар са кога ће, убудуће моћи по свим европским стандардима да се извози стока у Европску унију" рекао је председник Скупштине града Краљева Миломир Шљивић.
Свечаности су присуствовали начелник Рашког управног округа Матеја Мијатовић, заменик градоначелника Краљева Љубиша Јовашевић, заменик председника Скупштине Сретен Јовановић, помоћник градоначелника Милун Јовановић, мештани Адрана, Опланића, Поповића и други.

 
 
 

 

Посета министра за инфраструктуру Краљеву                                              05.Децембар 2009

Министар за инфраструктуру у Влади Републике Србије данас је посетио Краљево односно мост на Камиџори како би обишао радове на реконструкцији моста. Министра су дочекали градоначелник Краљева Љубиша Симовић, председнок Скупштине Миломир Шљивић, заменик председника Скупштине Сретен Јовановић и остали чланови локалне самоуправе.
Договорено је да и поред великих проблема које има извођач радова, мост буде реконструисан до 14 фебруара. Министар је такође обећао мештанима села Сирча, коју је такође обишао , да ће у планове за наредну годину ући и поправка пуа кроз то село због тренутне оптерећености и оштећења која је настала реконструкцијом моста.

 
     

 

Потписан Mеморандум о сарадњи                                                 05. децембар 2009.

Град Краљево и Канцеларија за европске послове Извршног већа АП Војводине потписали су Меморандум о сарадњи. Потписници су били Предраг Новиков, директор Канцеларије за европске послове Извршног већа АП Војводине, и помоћник градоначелника града Краљева Милан Самарџић.
Неки од циљева Меморандума су успостављање процедура за унапређење сарадње и координације између ове Канцеларије и града Краљева на пословима јачања процеса регионализације у нашој земљи, усклађивање програма, пројеката и активности у области локалног и регионалног развоја, као и европских интеграција, промоција заједничких европских вредности и идеја.
Према речима г. Самарџића, Краљево на овај начин може да искористи досадашње искуство и логистику које Канцеларија има у коришћењу европских приступних фондова, регионализацији и обуци администрације, а највећа помоћ ће бити контакти које је Канцеларија успоставила и могућност да их нови партнер Краљево користи. 
Директор Канцеларије за европске послове ИВ Војводине, пре посете Краљеву, обишао је и Ниш, Ужице и Крагујевац, с циљем да Канцеларија успостави партнерства са локалним самоуправама.    

                                                    

Print Friendly, PDF & Email