Централне градске улице и тргови, у сусрет предстојећим празницима, украшени су новогодишњом декорацијом којој се, као и сваке године, највише oбрадују најмлађи Краљевчани.
Ирвас са кочијама, велики поклони и новогодишња јелка који су постављени испред зграде Градске управе града Краљева већ су главна атракција за бројне малишане који жељно ишчекују долазак Деда Мраза.
Посебну пажњу деце, тинејџера и оних мало старијих, изазвала је и инсталација у виду огромног новогодишњег поклона постављена на Тргу српских ратника покрај чувеног краљевачког Милутина.
Бројни Краљевчани, али и туристи, радо застану да се фотографишу и крај натписа „Ја волим Kраљево“ који, обасјан лампицама у црвеној и белој боји, краси Градску терасу.
Према речима градоначелника града Краљева др Предрага Терзића постављање новогодишње расвете и декорације почело je крајем новембра, а до средине децембра биће окићени још неки делови града, као и Матарушка Бања и Ушће.
Током наредног периода новогодишњом декорацијом биће обасјани и дрвореди на платоу Трга Светог Саве, а новонабављена декорација красиће стубове уличне расвете у Омладинској улици и Милоша Великог, у улицaма Топлице Милана, Војводе Путника у правцу ибарског моста и делу Карађорђеве улице. Такође, биће украшени и кружни токови у Душана Поповића и Жичкој улици, као и стубови уличне расвете на пешачкој стази односно шеталишту на градском кеју, додао је градоначелник.
Терзић je захвалио радницима ЈKП „Чистоћа“ који су, упркос лошим временским условима, успели да оките тргове, веће раскрснице и улице у градској зони и тако допринели да град одише празничном атмосфером.

Print Friendly, PDF & Email