Традиционални новогодишњи пријем Савета за безбедност саобраћаја града Краљева, одржан у свечаној сали Градске управе, био је прилика да се чланови Савета на крају 2014. сусретну са свима који су током године активно учествовали у раду Савета или су му пружали подршку. Најзаслужнијима за успешно спроведене кампање Савета уручене су захвалнице.

„Савет је у 2014. години радио изузетно добро. Све што је планирано реализовано је. Пре свега мислим на безбедност у зонама школа. Данас сумирамо резултате. Ти резултати су позитивни. Надам се да ће тако бити и у наредној години. Пре свега мислим на безбедност деце, али и свих других учесника у саобраћају“, рекао је градоначелник града Краљева Томислав Илић.

Савет за безбедност саобраћаја обележава успешан крај године у свим сегментима. Планови, акције, програм – реализовани су, a струка је сматрала да Савет заслужује признања.

„Прошле године проглашени смо за најбољи Савет у Србији за 2013. У међувремену смо урадили Стратегију, завршили још неколико зона школа, урадили пројекте за следећу годину за зоне школа, урадили још једанаест пројеката за пешачке стазе, које ћемо полако у наредним годинама да реализујемо. Поносни смо на то што смо први у Србији организовали поделу седишта за бебе за ауто. То је акција која је почела да се шири у Србији на основу нашег примера. Ми ћемо за наредну годину, за сваку новорођену бебу у граду Краљеву, да набавимо седишта за ауто. Главни показатељ – број погинулих, и ове године је, у односу на претходну, у опадању. Процена је да ће бити око 20 одсто мање погинулих. Позитиван тренд се наставља. Радићемо у наредној години на томе да тај тренд наставимо до наше визије која је готово немогућа, али тежићемо њој – да у години дана на територији града не погине нико“, изјавио је Ненад Марковић, заменик председника Скупштине града Краљева.

Према његовим речима, Савет ове резултате не би никада постигао да није били подршке медија, који су испратили сваку акцију и кампању.

„Овом приликом ћемо покушати да вам симболично захвалимо са жељом да и у наредној години наставимо да радимо на истом задатку, а то је смањење броја погинулих“, поручио је Марковић.

У наредној години буџетом је предвиђено 36 милиона динара. Средства су увећена јер је полиција боље радила свој посао, а и почео је да се примењује нови закон о прекршајима, тако да грађани користе прилику да уплате казну упола у року од осам дана. Пуњење буџет на тој страни је изнад просека и у граду и у Републици.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          
 

Print Friendly, PDF & Email