„Градња ритејл центра, који ће се налазити на простору између OMV пумпе и нове хале спортова je прва значајнија инвестиција која долази у град Краљево од избора нове извршне власти“, рекао је градоначелник Краљева др Предраг Терзић приликом пуштања у рад побољшања укрсног места – раскрснице код нове спортске хале.

Инвестицију, у виду осавремењавања раскрснице код хале, граду Краљеву су донирали чешки инвеститори – компанија RC Reinvest, која има намеру, како најављује њено руководство, да на парцели у непосредној близини хале изгради и ритејл центар. Вредност радова на раскрсници је око 8.400.000 динара. Започети су 20. септембра и завршени нешто пре задатог једномесечног рока.     

Градоначелник истиче да ова инвестиција има двоструки значај за град Краљево – сви посетиоци нове хале спортова ће на много лакши начин моћи да се укључе на пут који води ка Врњачкој Бањи, а они који долазе из града ће моћи лакше да се укључе до нове хале.

„Изградња ове саобраћајнице није само изградња и побољшање саобраћајне инфраструктуре у граду Краљеву и олакшавање путницима да дођу до нове хале. То је почетак једне нове инвестиције веома значајне за град Краљево – градње ритејл центра, који ће се налазити на простору између ОМВ пумпе и нове хале спортова“, рекао је Терзић објаснивши да се на тај начин олакшава грађанима прилаз новој хали и ритејл центру, али и спречава даље прављење саобраћајних прекршаја на том делу пута.

Такође, Краљевчани ће имати прилике да купују у малопродајним објектима уз атрактивну понуду домаћих и страних брендова. 

„Грађани ће моћи да купе оне производе због којих су одлазили у Крагујевац или Београд. Запослићемо наше раднике, људе из Краљева. Мислим да је интерес инвеститора очигледан, града такође. Интерес људи који долазе у халу спортова постоји, а постојаће и интерес свих грађана Краљева који ће бити купци у новом ритејл центру“, поручио је градоначелник.

„Надам се да ће ова раскрсница побољшати излаз и да више неће бити саобраћајних прекршаја, окретања код пумпе. Све је донација инвеститора, који опредељује и своју парцелу за брже и ефикасније скретање ка будућем ритејл центру, чија градња ће почети на пролеће, с првим данима грађевинске сезоне. Верујем да ће ритејл центар и затворени базен допринети лепом утиску када се улази у град са бањске стране“, сматра директор Јавног предузећа за уређивање грађевинског земљишта Александар Несторовић.  

            Према речима Михала Агустина, директора чешке компаније RC Reinvest,       која ради и у Чешкој, Румунији и Бугарској, ова инвестиција у Краљеву је њихов пилот-пројекат у Србији.

„Желели бисмо да почнемо да градимо у марту и завршимо и отворимо ритејл центар до краја 2017. године. Планирамо да послујемо у Краљеву на дуже стазе, одлучили смо да инвестирамо у изградњу ритејл центра који ће имати користи и за нас и за локално становништво. Омогућиће да се користи већ постојећа спортска хала, али и додатни садржаји. Желим нарочито да истакнем наше изврсно искуство овде у Краљеву, ово је перфектан пилот-пројекат, изврсна сарадња, веома добар посао. Желимо да инвестирамо додатна средства овде. Такође, волели бисмо да спонзоришемо локалне спортске клубове у Краљеву – кошаркашке, одбојкашке, рукометне“, изјавио је Михал Агустин, изразивши посебну захвалност за изврсну сарадњу градоначелнику и представницима града Краљева, начелнику Рашког управног округа, директору Јавног предузећа за уређивање грађевинског земљишта.

        

 

Print Friendly, PDF & Email