Градска управа града Краљева од понедељка, 11. маја 2020. године, наставља рад у пуном капацитету, будући да је Одлуком Народне скупштине укинуто ванредно стање.
Радно време Градске управе је од 07.00 до 15.00 часова, а грађани ће своја права моћи да остварују и на шалтерима, који су током ванредног стања били затворени.
Неопходно је да се грађани придржавају препорука у циљу спровођења епидемиолошких мера, а све у циљу спречавања појаве и ширења заразне болести COVID-19.
Посебно скрећемо пажњу грађанима на обавезу ношења заштитних маски за лице унутар Градске управе и одржавања физичке дистанце односно међусобног растојања од најмање два метра између два лица која не бораве у истом домаћинству.
Апелујемо на грађане да и даље, без велике потребе, не долазе у зграду Управе и да наставе да са Управом комуницирају:

– на телефон број 036/306-000

– поштом – на адресу Градска управа града Краљева, Трг Јована Сарића 1

– електронском поштом – на мејл zahtevi@kraljevo.rs.

Градска управа града Краљева обавештава грађане града Краљева да, од понедељка, 11.05.2020. године, поново почиње да саобраћа градски превоз на територији града Краљева. Обим превоза је планиран као у време летњег распуста, с обзиром на то да ђаци још увек не иду у школе.
Детаљне информације о поласцима могу се видети на интернет порталу града Краљева, док ће ред вожње бити утврђен у понедељак и истаћи ће га превозник.
Градски штаб за ванредне ситуације на територији града Краљева, на седници одржаној у петак, 8. маја 2020. године, донео је Закључак којим се, у складу са мерама Владе Републике Србије и инструкцијама Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID–19, употреба градског превоза, који започиње 11.05.2020. године, одобрава свим грађанима града Краљева.

Јавни превоз је доступан за све категорије становништва.