У Краљеву је почело обележавање 200 година од смрти Јована Петровића Курсуле. У Народној библиотеци „Стефан Првовенчани" уручене су награде ученицима за најбоље литерарне радове у оквиру конкурса који је био расписан почетком априла.
На конкурс је стигао 21 рад, а комисија је изабрала 3 најбоља. Анђела Пешић ученица седмог разреда ОШ "Јован Курсула" из Варварина освојила је прву награду  са  песмом "Јован Курсула".
"Моја наставница је послала рад на конкурс и када сам сазнала да је најбољи била сам јако срећна. Инспирисала ме је љубав према мом месту", истакла је Анђела.
Другу награду освојила је Ирена Гроздановић ученица 7. разреда ОШ "Јово Курсула" из Краљева за прозни састав „Јунак Првог српског устанка", док је трећа била Даница Денић ученица 4. разреда ОШ "Драган Ђоковић Уча" Лађевци, огранак у Тавнику за прозни састав „Јова Курсула". Најбољи радови су награђени како од Организационог одбора, тако и од Скупштине града Краљева, али и бројних спонзора.
Председник Скупштине града Краљева Сретен Јовановић је рекао да ће се град трудити да увек помогне организацију оваквих догађаја.
"Оно што нам је прошлост морамо неговати и преносити на наше генерације. Град Краљево и Скупштина града ће увек имати обавезу и начин да помогну у организацији оваквих  догађаја".

Print Friendly, PDF & Email