Потреба за едукацијом ради подизања њихове свести за прихватање различитости, толеранције, једнакости и  ширење активизма довела је данас у Градску управу десеторо краљевачких гимназијалаца, чиме смо заједно обележили Светски дан волонтера.
Начелник градске управе Милоше Петровић који је примио ученике краевачке Гимназије, подсетио је да су овај празник 1970. године установиле Уједињене нације.
„Захваљујући сарадњи са Ученичким парламентом Гимназије десеторо ученика упознаће се са радом Градске управе, распоређени по одељењима којима је помоћ најпотребнија“, рекао је начелник ГУ.

Он је, обраћајући се ученицима, рекао да они представљају аванграду нашег друштва и похвалио их због тога што су препознали потребу да на прави начин допринесу локалној заједници.
Алекса Викторовић, председника Ученичког парламента у Гимназији захвалио се Градској управи и Канцеларији за младе у Краљеву на подршци овој акцији,  као и свим јавним и приватним предузећима која су омогућила да ђаци данас волонтирају код њих.

Начелник ГУ потписао је уговоре са сваким од десет ученика, на основу  којих ће Ученичком парламенту краљевачке Гимназије бити упућена донација на рачун са којег се финансирају његове активности.
Ученици Гимназије данас су, осим у Градској управи, волонтирали и у великом броју јавних и приватних предузећа у Краљеву .
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email