Градоначелник Краљева Љубиша Симовић са члановима најужег руководства града данас је обишао радове на изградњи Хале спортова. На градилишту  спортске хале у Рибници , чија је изградња почела пре 25 дана, завршени су земљани радови, у току је постављање хидроизолације и почела је прва фаза изградње темељне плоче.
Ова инвестиција вредна је 620 милиона динара и у оквиру Програма помоћи грађевинској индустрији са учешћем од по 50 одсто финанирају се из градског и републичког буџета.
Извођач радова је конзорцијум грађевинских предузећа чији је носилац "Амига" Краљево и у коме су још два краљевачка и два београдска предузећа.
Директор "Амиге" Мирослав Тлачинац каже да је, на основу динамике уговарања радова и обезбеђења средстава, уверен да ће рок од годину дана за завршетак изградње бити испоштован.
"Краљевчани 40 година чекају Халу спортова и учинићемо све да овај посао урадимо како треба", рекао је Тлачинац новинарима.
Хала ће имати бруто површину око 9.800 квадратних метара, на фиксним трибинама ће бити места за 3.000, а на монтажним још за 500 гледалаца. Директор "Ју-Кеопса" Милан Мирковић, чије је предузеће највише ангажовано у овој фази радова, каже да ће у темељну контра-плочу бити уградјено 250 тона арматуре и 2.000 кубних метара бетона.
"С обзиром на то да се Хала спортова гради на обали Ибра и да су високе подземне воде, радимо најозбиљнију хидроизолацију, као да правимо базен", нагласио је Мирковић.
Градоначелник Краљева Љубиша Симовић је рекао да верује да ће већ наредне године у ово време Краљевчани имати Халу спортова какву заслужује неколико прволигашких клубова из овог града и њихови навијачи.
 
 

Print Friendly, PDF & Email