Радове на изградњи и санацији водоводне мреже за део насеља Адрани и део насеља Шеовац – 2. фаза обишли су градоначелник Краљева др Предраг Терзић, заменица градоначелника Марица Мијајловић и члан Градског већа Иван Бунарџић, са директором ЈКП „Водовод“ др Миленком Стефановићем и његовим сарадницима.

Једна од највећих инвестиција коју је ЈКП „Водовод“ радио, како је градоначелник нагласио, финансира се из средстава Канцеларије за управљање јавним улагањима тј. из буџета Републике, и само је један у низу пројеката који ће бити реализовани у нашем граду, а који ће финансирати држава Србија. 

Градоначелник је истакао значај овог пројекта који утиче на побољшање живота грађана у приградским и сеоским подручјима  и најавио обилазак сеоских домаћинстава која се баве сеоским туризмом на подручју Рудна, Богутовачке Бање и Лопатнице, будући да је у буџету града опредељено осам милиона динара за подстицај развоја туризма у руралном подручју. 

С обзиром на динамику радова, иако је пројектом предвиђено да буду завршени крајем августа, директор ЈКП „Водовод“ се нада да ће то бити и раније. Укупна дужина водоводне мреже, према техничкој документацији, износи 5.934 метра у делу насеља Адрани и 895 метара за део насеља Шеовац.  Закључно са 18. јуном, изведен је укупно 5.881 метар – у Адранима 5.335 метара, у Шеовцу 546 метара.

Висина инвестиције је 41.241,411,30 динара. На новопројектовану водоводну мрежу биће прикључено између 300 и 400 потрошача. Становништво Адрана ће много добити реализацијом овог пројекта, а створиће се и шанса за развој предузетништва, с обзиром на то да је за привредни развој потребна инфраструктура, посебно вода и канализација.  

          

Print Friendly, PDF & Email