Помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Љубиша Антонијевић и градоначелник града Краљева Томислав Илић,  посетили су Дом ученика средњих школа у нашем граду и, са директором Драгутином Карановићем, обишли радове на изградњи спортске хале при Дому, започете крајем марта ове године.

            Прва, од две фазе радова вредних 50 милиона динара, од око половине средстава, приведена је крају и биће завршена у за то роком предвиђених 60 дана, речено је приликом обиласка радова. За њих је Министарство до сада издвојило око 10 милиона динара, остало су сопствени приходи и улагања Дома ученика, а град је обезбедио плац и инфраструктуру.

            Како је рекао помоћник министра, радови на овом објекту најбрже напредују у Србији, будући да је завршен анекс спортске хале, метална конструкција је готова, постављају се панели и, за 4-5 дана, цела хала ће бити покривена. Он је захвалио свима који су уложили велики напор током изградње.

„Наш је посао да се бавимо унапређењем система, да створимо што боље услове. Надам се да ће објекат послужити Дому, станарима Дома, али и читавом граду. Иако није било предвиђено пројектом, добили смо изнад свлачионица мултифункционални простор од око 150 м2 који се може искористити за теретану, стони тенис. За прву фазу новац је опредељен, а постоји спремност да се обезбеди новац и за другу фазу, која је планирана за 2017. годину. Потрудићемо се у Министарству, при сектору за финансије, за студентски и ученички стандард и инвестиције, са представницима града и Дома, да се радови наставе ове године“, изјавио је помоћник министра Љубиша Антонијевић.

Градоначелник Илић и директор Дома Карановић су захвалили на настојањима да се нађе начин како би се радови наставили и током ове године и да следеће године овај савремени спортски објекат буде опремљен неопходним спортским реквизитима.

 

          

Print Friendly, PDF & Email