Првим летом на линији Тиват – Краљево – Тиват односно слетањем авиона наше националне авио-компаније Air Serbia из Тивта на краљевачки аеродром „Морава“ званично је отворена сезона ка још једној дестинацији из нашег града.
Са аеродрома у Лађевцима надомак Краљева, од данас ће два пута недељно – средом и петком, саобраћати авиони за Тиват, и обратно.
Нестрпљиви путници су кренули пут црногорског приморја, након обављене редовне царинске и граничне контроле, око 09.40 часова, а сат времена касније већ су били на жељеној дестинацији.
Како је истакао градоначелник Краљева др Предраг Терзић, изузетно је важно да, поред редовних линија које ће саобраћати током читаве године, наш аеродром има и сезонске линије.
Он је подсетио да су Краљевчанима, али и свим грађанима Рашког и Моравичког округа, са аеродрома „Морава“ доступни летови за изузетно популарне дестинације:  други по величини град у Грчкој – Солун и једини град на свету који се простире на два континета – Истанбул.
Према његовим речима, отварање нових линија ће омогућити да људи лакше, брже и сигурније путују до жељених дестинација, што је посебно значајно за људе који путују ради посла.
Терзић је нагласио да су све линије које саобраћају са нашег аеродрома од изузетне важности јер доприносе да аеродром „Морава“ постане препознатљив не само у Србији, него и широм света.
Летови за Тиват званично су отворени од 15. јуна, а према подацима на сајту „Ер Србије“, последњи датуми за летове до Тивта и Солуна су 30. септембар, док су летови за Истанбул са аеродрома „Морава“ предвиђени до 29. октобра.

Print Friendly, PDF & Email