Посета амбасадора Јапана Краљеву                                                        03.Новембар 2012. год.

Њ.Е. г. Тошио ЦУНОЗАКИ, амбасадор Јапана у Републици Србији посетио је данас Краљево и присуствовао  свечаном пријему поводом отворања  реновираног дела зграде Црвеног крста Краљево, за шта је средства донирала амбасада Влада Јапана.
Пријему су присуствовали градоначелник града Краљева Драган Јовановић са сарадницима, председник Црвеног крста Србије Драган Радовановић, државни секретар у Министарству рада, запошљавања и социјалне политике Републике Србије Драги Видојевић.
Влада Јапана донирала је 40.581 € Црвеном Крсту Краљева као подршку унапређењу социјалне заштите у Републици Србији. Укључујући ову донацију, укупан износ јапанске помоћи кроз пројекте за основне потребе становништва (ПОПОС) у Србији од 1999. године је око 8 милиона евра. Укупан износ јапанске помоћи Србији у току истог периода је преко 460 милиона евра.
Овом приликом градоначелник Јовановић уручио је амбасадору Јапана захвалницу за пружање подршке граду Краљеву, дугогодишњу успешну сарадњу и рад на изградњи пријатељских односа између народа Србије и Јапана.


                            

Почека рада обновљеног позоришта                                                       03.Новембар 2012. год.

После две године , глумци краљевачког позоришта су од суботе поново у својој згради. Прва фаза обнове позоришта, које је оштећено у земљотресу, је завршена, па је сада зграда безбедна. Ускоро ће се приступити другој и трећој фази за које ће град издвојити два милиона динара. Симболичном предајом кључа, градоначелника града Краљева Драгана Јовановића управници краљевачког позоришта Биљани Констатиновић обележен је почетак нове сезоне у реновираном позоришту.
Министар културе и информисања Србије Братислав Петковић је пре почетка представе рекао да је отварање Краљевачког позоришта после две године веома значајно за културу тог града.
Градоначелник Краљева Драган Јовановић је изјавио да је позориште дом свих Краљевчана.
-Краљевачко позориште је дом и кућа свих нас, па је тако сваки грађанин нашег града у симболичном смислу добио кров над главом. Хвала свима,  који су помогли кад је било тешко Краљевачком позоришту притекли у помоћ. Глумци, добродошли кући, рекао је између осталог Јовановић.
Свима који су допринели својим радом  поновном рађању Краљевачког позоришта после земљотреса, уручене су захвалнице.

 
 
 
                               

 

                            

Print Friendly, PDF & Email