ПРВИ ФЕСТИВАЛ ДЕТЕТА НА ГОЧУ                                                                01.Мај 2013. година

 

„Гоч памти почетак стварања света, он је планина по мери детета", речи су песме „Химна Гочу" дечијг песника Милоја Радовића којом је предшколац Бранислав Јовановић поздравио све госте првог Фестивала детета, који је ове године на оближњој планини, први пут организовало Дечије одмаралиште „Гоч" под покровитељством града Краљева.
Отварајући манифестацију градоначелник Краљева Драган Јовановић изразио је наду да ће она постати традиционална.
– Фестивал детета прављен је по мери деце, не само нашег града, већ деце из читаве Србије, па се надамо да ће ова манифестација постати и део редовне туристичке понуде Краљева – рекао је градоначелник Краљева Драган Јовановић.
Према његовим речима, град Краљево одлучио се да буде покровитељ манифестације вођен принципима враћања Краљевчана њиховој некада омиљеној планини и пружања задовољства деци, њиховим одитељима и свима који су сачували дете у себи.
Градоначелник Јовановић честитао је свим Краљевчанима 1. мај и пожелео срећне ускршње и првомајске празнике подсетивши да је Гоч, планина позната по нетакнутој природи и јединственој клими, која посебно лековито делује на здравље деце, с разлогом претворен у праву позорницу у природи за дечију песму и игру.
Садржаји првог Фестивала детета били су посебно осмишљени за децу, а малишани су и сами имати прилику да у њима учествују. Дечије одмаралиште „Гоч", заједно са културним радницима града пружило је прилику свима који су сачували дете у себи да се искажу током једнодневне манифестације.
За представу, разне врсте плеса и мађионичарске чаролије било је задужено Удружење грађана „Дете у срцу". Изузетан дечији програм оплеменили су пријатељи Удружења „Дете у срцу": чланови плесног клуба „Калипсо", гимнастичарски клуб „Блек пантерси". Наступили су и чланови етно-групе „Јефимија" и акробатска група „Икстрим акробатик клуба", плесна група „Краљевски пирати", а један од најпопуларнијих мађионичара Акса извео је за децу свој полусатни програм.
Сви садржаји вишечасовног програма били су бесплатни. Зато и на крају приче о Фестивалу детета, подсећање на стихове из „Химне Гочу" да је он „планина потребна свима, на којој места за сваког има, при томе је важно само да знате како од себе да је сачувате, онаква каква беше на почетку, таква нек' буде и напослетку".

 


 

 

Print Friendly, PDF & Email