ПЕТНАЕСТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА                                                          4. Oктобар 2013.

Већином гласова градски одбоници данас су усвојили предлоге Комисије за награде и признања, које ће, на свечаној седници бити додељене на Краљевдан, у понедељак, 7. октобра. Диплому заслужног грађанина града Краљева  за 2013. годину, Скупштина града Краљева додељује Љубодрагу – Дуцију Симоновићу, кошаркашу, књижевнику, професору, зa врхунска остварења у области спорта и науке и доктору медицинских наука Владимиру Јовановићу, неурохирургу, за врхунска достигнућа у области медицине.
Диплома заслужне организације за 2013. годину припашће Народној библиотеци  „Стефан Првовенчани" из Краљева, за врхунске резултате у области библиотекарства, промоцију књиге и читања, а овогодишња Октобарска награда новинару Мирољубу Дугалићу, дописнику „Политике" из Краљева, за предани новинарски рад, допринос у развоју и афирмацији града.
Према речима председника градске скупштине Сретена Јовановића, сви предлози, а било их је 23 који су стигли Комисији за награде и признања су озбиљно разматрани. Највише полемике било је око предлога да се диплома заслужног грађанина додели Љубодрагу Дуцију Симоновићу који, како је речено, неће доћи да преузме награду.
„Чудно је да одборничка група „Покрета за Краљево", чији је то предлог био, није хтела да подржи свој предлог", рекао је у изјави медијима председник скупштине Сретен Јовановић.
Према речима одборника Милоша Милишића, није тачно да је Симоновић рекао да награду не жели да прими зато што му је додељује скупштина града Краљева.
„Он, једноставно, има такав однос према наградама и признањима, па верујем да би одбио и Нобелову награду", рекао је Милишић, додајући како сматра да град Краљево на овај начин сматра да цени лик и дело некадашњег великог спортисте.
На данашњој седници изабрана је и директорка Центра за социјални рад у Краљеву,  дипломирани психолог Светлана Дражовић, која је и у претходном четворогодишњем мандату обављала у дужност. Градски одборници изабрали су и три нова члана Школског одбора Шумарске школе у Краљеву, а скупштина је потврдила мандат новом одборнику са листе „Покренимо Краљево-Томислав Николић" Катарини Остраћанин Крџић, која ће у одборничким клупама заменити досадашњег одборника Николу Радевића..
На свечаној седници, према одлуци градоначелника Краљева Драгана Јовановића, добротвор Миломир Главчићу из Канаде, који је Краљеву поклонио милион евра за изградњу моста у Скопљанској улици, биће проглашен за почасног грађанина Краљева за, како се у образложењу наводи, дугогодишњи хуманитарни рад и помоћ граду Краљеву у израдњи моста преко Ибра.
Захвалницу за 2013. годину градоначелник града Краљева доделио је, постхумно, Витомиру Дмитровићу, професору, за постигнуте резултате у дугогодишњем педагошком раду и испољену пожртвованост и храброст у последњим тренуцима живота.

 

Print Friendly, PDF & Email