ЕКОЛИМПИЈАДА ОСНОВАЦА                                                         2.Новембар 2013.

У организацији Олимпијског комитета Србије и Фонда спорта и олимпизма, а под покровитељством Града Краљева, у нашем граду данас је одржана "ЕкОлимпијада 2013", манифестација чији је циљ да, кроз спорт и забаву информише и едукује децу, пре свега основце, о олимпијским вредностима и екологији.
За око 120 основаца из основних школа „Четврти краљевачки батаљон“ и „Светозар Марковић“ организоване су две радионице: спортско-еколошка, под називом "ЕкОлимпијско игралиште", са акцентом на једну од основних олимпијских вредности очување природе (намењена деци од другог до шестог разреда) и радионица "Еко фудбал", намењена деци старијег основношколског узраста (седми и осми разред), у оквиру које се, након сваког меча, учесници састају да би продискутовали своје и понашање противничког тима.
Циљ ове манифестације, према речима организатора, је да децу подстакне на заједништво и олимпијски дух, а пре свега да укаже на потребу рекреације и спорта у здравом развоју и расту деце.

„Краљево је један од 16 градова у Србији у којима ће током ове године бити реализован овакав весели еко-караван, јер смо са задовољством прихватили да будемо домаћини овакве манифестације“, рекао је пом оћник градоначелника за спорт и социјална питања Радомир Јовановић, захваливши се  Олимпијском комитету Србије и његовом председнику Влади Дивцу.
Према речима организатора данашња манифестација постигла је циљ да подсети на непоходност развоја масовности спорта и развој школског спорта, кроз обезбеђивање адекватних услова за тренинге и суфинансирање рада спортских клубова, удружења и организација. Данашња „ЕкОлимпијада“ у  Краљеву четврта је по реду у Србији, а наш град ће, према најавама, весели еко-караван сасвим сигурно угостити и наредне године.
 
 
 
 

 

Print Friendly, PDF & Email