Одржано такмичење "Шта знаш о саобраћају" у Краљеву            10.мај 2014.

Ауто-мото савез Србије ове године по 45. пут организује традиционално такмичење ученика основних школа "Шта знаш о саобраћају", које се одржава као званично такмичење Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а уз подршку Друштва наставника техничког образовања Србије и Министарства просвете науке и технолошког развоја, Министарства унутрашњих послова, школа и спонзора.
 
По одржавању Државног такмичења, најбоље пласирани ученици из групе Б (узраст 10-12 година) – две девојчице и два дечака – представљаће Србију на Европском ФИА такмичењу које се ове године одржава од 05. до 07. септембра у главном граду Норвешке, Ослу.
Ученици су, према правилнику, подељени у три старосне групе: А (најмлађи), Б (рођени 2002. 2003. и 2004. године) и Ц (рођени до 2001. године). Они се такмиче у теоријском делу, решавањем саобраћајних тестова, као и у вожњи бицикала на полигону спретности, односно на полигону који симулира саобраћајне ситуације са којима се срећу у свакодневном животу.
Данас је држано  Окружно такмичење ''Шта знаш о саобраћају'' у коме су учествовали ученици градова Краљево и Нови Пазар, и општина Врњачка Бања и Рашка. За ученике у овом такмичењу Савет за безбедност саобраћаја града Краљева обезбедио је мајице.
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email