Кампања „Буди уочљив“                                                                        21.09.2014.

 

 

У оквиру Европске недеље мобилности, која подстиче локалне самоуправе да промовишу, уведу и примене мере развоја одрживих начина транспорта, Савет за безбедност саобраћаја града Краљева спровео је кампању под називом „Буди уочљив“.

Циљ кампање је побољшање безбедности бициклиста у ноћним условима.

У недељу су, у организовану вожњу улицама града, бициклисти Краљева  кренули са Трга српских ратника.
 
 

 


Састанак са привредницима
                                                             19.09.2014.  

 

Градоначелник Томислав Илић састао се са привредницима града Краљева како би саслушао проблеме које имају и, у сарадњи са градским службама, покушао да помогне у њиховом решавању. Састанку су присуствовали и председник Скупштине Сретен Јовановић, помоћници градоначелника Новица Гаговић, Вукосав Коњикушић и Вукман Ракочевић, заменик начелника Градске управе града Краљева Јелена Бекчић-Луковић и шеф Кабинета Катарина Димитријевић.

Привредници су, како кажу, на првом оваквом састанку, градоначелнику изнели тренутно чињенично стање у граду и сматрају да би овакви састанци могли да допринесу успостављању боље сарадње.

Градоначелник сматра да је, заједничким снагама, неке проблеме на локалном нивоу могуће решити. То се односи на издавање дозвола, комуналних такси, пореза на имовину. На решавање проблема на нивоу Републике пробаће да се утиче заједничким снагама.

Привредници су као велики проблем истакли и то што у Краљеву ради велики број фирми из других градова, а домаћа предузећа немају посла. Истичу и да Краљеву недостаје слободна индустријска зона, какву имају многи градови у Србији, а која значајно олакшава пословање. Сматрају да су постојеће индустријске зоне у Краљеву мале и да их треба проширивати или формирати нове.

„Проширење индустријских зона је планирано, најпре индустријске зоне „Магнохром“, али и других, које ће бити комунално опремљене. Циљ је и да се Моравским коридором направи једна велика индустријска зона где би нашим привредницима, и другима који су заинтересовани да инвестирају у наш град, био обезбеђен простор“, каже градоначелник града Краљева, и додаје да ће се градски Савет за привреду убудуће састајати барем једном месечно.

Привредници очекују помоћ града и Националне службе за запошљавање приликом обуке и преквалификације радника за послове који су им потребни. Имају проблема са инфраструктуром, али, према речима градоначелника, решавање тих инфраструктурних проблема је у току.
 
 
 
 

 

  

 

 

Print Friendly, PDF & Email