Смотра дечјег фолклора                                                                         18.10.2014. 

 

Седма смотра фолклора и инструменталиста под називом „Срцем за сву децу“ одржана је у суботу у селу Чукојевац. Свечаност је отворио председник Скупштине града Краљева Сретен Јовановић, а манифестацији је присуствовао и градоначелник Краљева Томислав Илић.

„Ја сам четврту годину заредом присутан на овој манифестацији. Драго ми је да овде има деце из више градова Србије. Знам да су дошли и из Војводине. Прошле године их је било из Македоније и Хрватске. Само негујући културу, ми негујемо оно што нас чини препознатљивим и у свету и код нас“, изјавио је председник Скупштине града Краљева Сретен Јовановић.

„Ми ћемо свакако подржати ову, али и друге манифестације, јер морамо да се вратимо традицији. Добро ја да деца управо овде, извођењем ових игара, нашу традицију подржавају и враћају се народним играма“, сматра градоначелник града Краљева Томислaв Илић.

Домаћин Смотре било је Културно-уметничко друштво Чукојевац“, које окупља око 70 деце из овог краја. Учествовало је девет друштава из целе Србије, са око 250-300 чланова.

 Ватерполо савез Србије подржава пројекат затвореног базена
                  

                                                                                     17.10.2014

Подршку изградњи затвореног базена у граду Краљеву, на званичном састанку са представницима града Краљева, са замеником градоначелника Милуном Јовановићем и народним послаником Зораном Бојанићем на челу, дали су челни људи Ватерполо савеза Србије – председник Милорад Кривокапић, генерални секретар Немања Марјан и извршни директор Зоран Аврамовић. Састанку су присуствовали и директор Дирекције за планирање и изградњу Краљево, помоћници градоначелника и чланови Градског већа града Краљева. Пријему у Градској управи претходила је презентација пројекта затвореног базена у Дирекцији.

„Ватерполо савез Србије даје максималну подршку пројекту. Овај регион, овај град, заслужују један такав објекат. Много врхунских спортиста рођено је у Краљеву. Овај регион нам је дао и олимпијске победнике у ватерполу и светске прваке. Изградња дуго чеканог затвореног базена у Краљеву мислим да је прави пројекат, да треба да ге подрже максимално Ватерполо савез Србије, Министарство омладине и спорта. Треба дати подршку да грађани Краљева имају објекат којим ће се дичити. Имамо пуно проблема са децом која не знају да пливају и немају обуку пливања. И локални ватерполо клуб током зиме одлази у друге градове, до 70-100 км удаљене, да би обављао спортске обавезе. Мислим да ће изградњом базена сви добити, а највише грађани Краљева“, рекао је Милорад Кривокапић.

Изградња затвореног базена веома је значајна за град, све његове грађане, за омладину, спорт, рекреацију, туризам.

„Изузетна је част и задовољство имати овако еминентне госте у посети, и то захваљујући народном посланику Бојанићу, који је успоставио конакт са њима, а од којих смо добили уверавања да ће нам помоћи у реализацији веома важног пројекта за град који смо намерни да изградимо у току наредне године. Наши такмичари постижу врхунске резултате и заслужују да имају где да тренирају и играју. Доказали смо као град да можемо да имамо тако велике инвестиције. Надам се да ћемо успети да и овај пројекат реализујемо“, каже заменик градоначелника Милун Јовановић.

Затворени базен би се налазио у наставку нове спортске хале у Рибници. Предрачунска вредност је око 750 милиона динара, а по предвиђању Дирекције, то би била око 20 одсто нижа цена.

„Пројектна документација ће ускоро бити завршена и кренуће се поступно у реализацију. Сигуран сам да ћемо испоштовати оно што будемо обећали, а сад обаћевамо да ћемо то урадити. Базен ће бити изграђен, пре свега због оне младе деце која годинама својим спортским резултатима у Краљеву себи обезбеде улазак у Квалитетну лигу Србије, а никада то не доживе. И због једног човека који је задужио овај град и ватерполо у Краљеву – господина Данета Лукића“, рекао је народни посланик Зоран Бојанић.

„Ватерполо савез Србије је ту да свим својим расположивим капацитетима помогне да се изградња затвореног базена у Краљеву оствари. Нарочито због бившег, покојног, председника – доктора Данета Лукића, који је много задужио и овај град и овај спорт“, сматра генерални секретар ВСС Немања Марјан.    

Print Friendly, PDF & Email