Конференцијa Тениског савеза Србије                       27.децембар 2014.године

 

 

Редовна Скупштина Тениског савеза Србије (ТСС), заказана за 27. децембар у Краљеву, била је прилика да наш град посете челници ТСС. Том приликом, одржана је и конференција за новинаре, на којој је било речи о могућности да Краљево буде домаћин првог кола Дејвис купа и меча Србија- Хрватска.

„Велико ми је задовољство да будем овде. То што ТСС има своју Скупштину у Краљеву, допринос је ширењу на регионе, да не буде све концентрисано у Београду. Искрено се надамо и да ћемо тениски меч репрезентације Србије и Хрватске да организујемо у Краљеву. Када смо видели шта је Краљево урадило на плану припреме и организације за овај меч, нисмо имали срца а да се свим срцем и ми не ангажујемо око тога. Потенцијална кандидатура која је истакнута у ITF до сада je добила све позитивне оцене, остаје још једна финална да се да почетком јануара и онда се надамо да ћемо моћи и формално да кажемо да смо домаћини 1. кола Дејвис купа у 2015. години у Краљеву. Толико је енергије, жеље и рада укључено овде и људи из ITF су увидели да имамо потенцијала за то, а свима нам је идеја да се тениски спорт шири и ван великих центара. Краљево то заслужује. Из онога што смо видели, надам се да ћемо добити меч и да ће наши играчи имати велико задовољство да овде играју“, изјавио је председник УО ТСС Топлица Спасојевић.

Он је захвалио градоначелнику Краљева и начелнику Рашког управног округа и њиховим тимовим, људима из ТСС, играчима који су са одушевљењем примили вест да је кандидовано Краљево. 

Како истиче селектор Дејвис куп репрезентације Србије Богдан Обрадовић, и он је веома задовољан оним што је видео.

„Ја ћу говорити као да је ITF већ донео одлуку. Одушевљен сам тиме да ћемо играти у Краљеву. Очекујем да ће све бити како треба. Прошла је инспекција ITF, ништа није званично, али ја сам убеђен да су одушевљени оним што су видели. Ми смо гостовали у пуно градова света и играмо већ девета година у светској групи, имали смо пуно мечева, али ја сам убеђен да се овакво домаћинство и овакав град сигурно неће поновити. Ви имате ту енергију, традицију, ви сте један огроман град који је изнедрио много спортиста и познатих и добрих људи који су пуно учинили за ову земљу. Убеђен сам да ће ово бити један тренутак који ће у великој мери помоћи Краљеву да као град буде препознат у читавом региону и свету, јер овај меч ће пратити многи. ТСС се свом снагом укључио у организацију овог меча“, рекао је селектор Обрадовић.  

Он је захвалио градоначелнику на свим пруженим информацијама, логистици, и нагласио да је добио врло позитиван став играча да желе да играју у Краљеву. Ово би, према његовим речима, био први пут да ће Новак Ђоковић први пут Дејвис куп мечеве играти ван Београда.

Градоначелник града Краљева Томислав Илић је захвалио на свесрдној помоћи ТСС када је Краљево истакло кандидатуру.

„Ми смо на корак до одржавања меча у Краљеву. Град је понудио све своје ресурсе, потпуно смо спремни за одржавање једног таквог меча. Надам се да ћемо крајем јануара од ITF добити потврду. Краљево је спремно и надамо се да ћемо први пут дочекати Новака Ђоковића да игра изван Београда“, рекао је градоначелник.

Како је истакао начелник Рашког управног округа Небојша Симовић, ово је значајно не само за Краљево, већ и за округ.

„Надам се да ће и Врњачка Бања попунити своје туристичке капацитете, да ће многи први пут доћи у Бању и видети шта може да понуди, да ће можда први пут неко обићи наше манастире, наше светиње, Жичу, Студеницу, Љубостињу, да ће моћи да обиђе све наше спортске и скијашке центре – Копаоник Гоч, културну баштину Краљева… То је велика прилика да округ постане препознатљив по томе. Краљево је спортски град, завршетком хале, а започињањем изградње отвореног базена,  мислимо да ћемо имати једну добру спортску понуду да многи мечеви, као овај, буду одржавани у Краљеву, или у неком од градова из Рашког округа“, изјавио је начелник РУО Неојша Симовић.

Тиме би, према његовим речима, била послата најбоља порука да је Краљево град који живи, град спорта и , надамо се, град привреде.  
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email