Почела Радна акција "Краљево 2015".                                      09.август 2015. године

 

Након прошлогодишње, када се радило на санацији последица поплава, у овогодишњој радној акцији "Краљево 2015.", више од 50 акцијаша из Србије и бивших југословенских република, сади борове, управо на некада радном акцијом пошумљеном терену Столова, који је пре неколико година страдао у пожару који је захватио ову планину изнад Краљева.
            Елан уз који су акцијаши упркос сунцу радили на падинама Столова, показао је сву оправданост слогана ове радне акције, који гласи "ОРА није фора".
            Да слоган "ОРА није фора" потпуно одговара, потврђује и Саша Јанчић, из Скопља који позива све оне који мисле да је ипак фора, да дођу и опробају се овде. За радну акцију која по њему ни по чему не одступа од негдашњих, Саша каже да ипак има неке разлике, јер када је некада учествовао на акцијама, у кратким предасима су му се обраћали са „мали, свари едно кафе" а сада га питају "чико, хоћеш ли кафу".
           
У добром расположењу овде сви сада очекују викенд када ће им се придружити и акцијаши из Словеније и Републике српске, јер се надају да ће онда у можда још бољој атмосфери, успети да на планираних 15 хектара засаде свих 35 хиљада садница, како би Столовима вратили лепоту коју је ова планина имала пре пожара.

 
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email