Најава вежбе „Бамби 2015“                                                 16.10.2015.

 

 

Први пут после 30 година, у нашем граду ће бити организована техничко-показна вежба цивилне заштите. Вежбу гашења пожара, евакуације и збрињавања угрожених, у вртићу „Бамби“ у Рибници, 22. октобра, од 10.00 до 11.00 часова, спровешће Одељење за послове одбране и ванредне ситуације и инжењерско-геолошке и сеизмичке послове Градске управе града Краљева.  

Начелник Одељења Здравко Максимовић је објаснио да се активност реализује најпре у вртићима, будући да се ради о деци, која су најугроженија категорија друштва, у смислу и реаговања и превентиве. Мало шта зависи од њих, они зависе од других – родитеља, оних који су у служби и других.

Он је подсетио на земљотрес који је све нас у Краљеву погодио.

„Ниједан становник нашег града се није осећао безбедно тих шест месеци, колико су трајала сеизмичка пражњења. Више од 700 регистрованих земљотреса је било. И данас, када бисмо питали грађане о упутствима за понашање у случају земљотреса, готово нико не би знао шта треба да ради у тој ситуацији“, рекао је Максимовић и замолио грађане у окружењу вртића „Бамби“ да се придржавају кућног реда и упутстава, да својим акивностимна не ометају учеснике вежбе и  воде рачуна о заузећу јавних површина.

Како је истакла Наташа Милић, помоћник директора Предшколске установе „Олга Јовичић Рита“, суштина вежбе је да се утренирају и деца и васпитачи односно комплетно особље Предшколске установе како ће се понашати у ванредним ситуацијама, будући да је законска обавеза установе – брига и заштита деце у сваком тренутку.

            Помоћ око реализације вежбе пружила је и Месна заједница Рибница, са председником Марком Станковићем на челу, а укључени су и Ватрогасно-спасилачка јединица – Сектор за ванредне ситуације – МУП, Саобраћајна полиција ПУ Краљево, Дом здравља Краљево, Одељење комуналне полиције Градске управе града Краљева, Општинска организација Црвеног крста Краљево, повереници цивилне заштите.  

            Планирано је да у наредним месецима организовањем вежбе буду обухваћени сви објекти Предшколске установе.

Print Friendly, PDF & Email