Градоначелник са кошаркашима Звезде                                                                 Краљево, 17.септембар.2011.године

У организацији градског и регионалног  Рашко-Косовског кошаркашког савеза, у краљевачкој Хали спортова, од четвртка до суботе одржан је премијерни меморијални турнир у част бившег играча и капитена краљевачке Слоге Томислава Џигија Андрића.
Поред Слоге на турниру су учествовали београдска Црвена звезда, чачански Борац, крагујевачки Раднички, ваљевски Металац и српсколигаш Полет из Ратине.
Градоначелник Краљева Љубиша Симовић је посетио играче и тренере кошаркашког клуба Црвена Звезда. У краћем разговору са њима градоначелник им се захвалио на учешћу на турниру и пожелео им успех у наставку спортске каријере. Играчи Звезде су били заинтересовани са тренутном ситуацијом у граду након земљотреса и о томе докле се стигло са изградњом хале спортова у Краљеву. Након разговора градоначелник је играчима Звезде уручио пригодне програме за успомену на гостовање у Краљеву.
 

Посета делегације из Русије                                                                                   Краљево, 17.септембар.2011.године 

Сарадња града Краљева и Ивановске области из Русије наставила се посетом делегације овога града Краљеву.
Госте из Русије је у данас  примио Председник Скупштине града Краљева Миломир Шљивић са сарадницима. Чланове политичко привредне  делегације из Русије предводили су Александар Владимирович Пателин, народни посланик, члан комисије за буџет и представник Руско Српског дома и Скворцов Васили Вавељанович председник Опора Русија ( Подршка Русији) ИвановскеРегионалне канцеларије за мала и средња предузећа.
Гости из Ивановске области су у току своје посете, са домаћином Председником Скупштине града Краљева Миломиром Шљивићем, присуствовали манифестацији обележавања 50 година поласка воза из Марибора за Краљево, учествовали на састанку са привредницима из Краљева и околине  у регионалној Привредној Комори Краљево и посетили неколико предузећа из Краљева .

 
 
 
 

 

Полагање венаца у Спомен парку                                                                          Краљево, 17.септембар.2011.године 

Полагањем венаца у Спомен парку у Краљеву делегације града Краљева и града Марибора су одали почаст жртвама нацистичког геноцида у Краљеву у Другом светском рату. Венце у име града Краљева су положили заменик председника Скупштине града Краљева Сретен Јовановић и Бранко Капларевић а у име словеначке делегације жупан мариборске општине Старше Бојан Кирбиш и Слободан Стојановић командант цивилне заштите Марибора.
 
 

Print Friendly, PDF & Email