На конференцији за новинаре сазваној тим поводом, председник Скупштине града Краљева Сретен Јовановић и представници Удружења ОРА Краљево су најавили наставак омладинске радне акције, која ће ове године бити одржана од 24. јула до 7. августа.

Како је председник Скупштине и један од покретача обнављања омладинских радних акција на територији града Краљева Сретен Јовановић истакао, Краљево је за сада једини град у Србији у коме се акције организују. Он је пример како треба направити везу између прошлости, када је омладина градила пруге, путеве, пошумљавала, градила хидроелектране, и садашњости, када поново организује акције различитим поводима. Како градови са простора бивше Југославије приступају организацији, тако ће ове године у Македонији бити организована ОРА.

Командант Омладинске радне бригаде од пре две године и прошлогодишњи командант Радне акције Марко Матић је истакао да су млади препознали темеље које су им старији оставили. Он је позвао организације, правна лица, привредне субјекте, који желе и могу, да помогну у организацији ОРА, као и суграђане, од 18 до 30 година, да се пријаве. Ове године је у плану да се ради на санацији последица поплава – чишћење водотокова другог реда, у циљу смањења ризика од евентуалних поплава.

„Ово је тим који вреди помагати. У њих вреди улагати. Без младих нема будућности, а ово је будућност нашег града“, поручио је Марко Матић.  

Према речима секретара Луке Петровића, очекује се 100-115 учесника. Биће их и из иностранства – Марибора, који је од почетка укључен у акцију, из Македоније, Босне и Херцеговине, али и из других градова у Србији, с обзиром на то да Удружење ОРА има огранке у Крагујевцу, Јагодини и Београду.

Заинтересовани за учешће у Омладинској радној акцији ОРА Краљево 2016, могу да се пријаве на телефон број 066 417 499, или на мејл orakraljevo@gmail.com. Потребно је да предају попуњен формулар пријаве и здравствени формулар који попуњава изабрани лекар. Током акције су им обезбеђени животно осигурање, смештај, храна, униформа и превоз до радилишта.


          

Print Friendly, PDF & Email