За децу из насеља Сушиће, општина Штрпце (Косово и Метохија ) која су гостовала у нашем граду од 30. јуна до 8 .јула 2017. године, данас је у свечаној сали Градске управе града Краљева приређен свечани испраћај.
             Малишани су  са васпитачима и представницима Црвеног крста Штрпца били смештени у Дечјем одмаралишту“ Гоч“, а током боравка у нашем граду за њих су организовани бројни забавни и едукативни програми. Иизмеђу осталог, обишли су Народни  музеј, Народну библиотеку „Стефан Првовенчани“,  обишли манастире Жичу и Вољавчу, били на пријему код Његовог преосвештенства епископа жичког Јустина, посетили Црвени крст Краљево и установу Културни центар“ Рибница“, имали разне спортске активности,билина концерту „Рок планете“ у ресторану Мошин гај, обишли Нове халу спортова,  купали на базену, посетили општину Врњачка Бања, били на концерту „ Краљевачке Ризнице“ и њихових гостију из Сиднеја организованом завршне вечери боравка у Краљеву.
            У име града Краљева децу је испратила заменица градоначелника града Краљева Марица Мијајловић, а у име Рашког управног округа, начелник Небојша Симовић.

          

Print Friendly, PDF & Email