Градоначелник Краљева Драган Јовановић је у свом кабинету примио амбасадорку САД Мери Ворлик. После краћег разговора и размене поклона упутили су се и заједно са првим потпредседником Владе и министром одбране Србије Александром Вучићем, начелником генералштаба Војске Србије ген.пук.Љубишом Диковићем и командантом Националне гарде Охаја ген.мај. Дебра Асенхрст, свечаним пресецаем врпце отворили фискултурну салу школе "Светозар Марковић" оштећену у земљотресу.
Европска команда америчке војске инвестирала је 300.000 долара у пројекат обнове, а Национална гарда Охаја послала је 32 војника из редова својих копнених и ваздухопловних снага да раде на пројекту заједно са 20 војника Војске Србије. Амерички и српски војници су заједно радили на пројекту обнове током августа и током овог периода фискултурна сала школе у потпуности је реновирана.
Овим пројектом су се још једном демонстрирале снажне везе и успешно партнерство између Националне гарде Охаја и Војске Србије као резултат ког ће деца у овој основној школи у Краљеву почети нову школску годину у новој, модерној фискултурној сали која задовољава највише стандарде. 
Ворликова је истакла да је успешнан завршетак овог пројекта још једна потврда блиске сарадње Националне гарде Охаја и Војске Србије.
"Највеће задовољство произлази из сазнања да је резултат напорног рада то што деца ове школе данас могу да уживају у спорту, у модерној фискултурној сали у којој све функционише како треба", рекла је Ворлик.
Александар Вучић Вучић је изразио захвалност у име Владе и Војске Србије на донираној помоћи средствима војске САД, и задовољство чињеницом да су припадници Националне гарде Охаја са војницима Војске Србије, лично учествовали у радовима.
"Ми смо мала земља, поносног народа, која жели да сарадјује са свима у свету и води рачуна о својој будућности, а наша будућност су наша деца и морамо улагати у њихово образовање и школовање", рекао је Вучић на свечаности у основној школи ,,Светозар Марковић".
Градоначелник Краљева се захвалио свима који су помогли у реконструкцији ове сале а ђацима и запосленима у овој школи честитао почетак школске године.
Ђаци и наставници ове школе су за високе госте приредили уметнички програм, а директора школе Драгица Спајић је званичницама после поздравног говора поделила захвалнице и симболичне поклоне.
Након посете школи градоначелник је Министру Вучићу и команданту Националне гарде Охаја уручио пригодне поклоне а затим је са гостима посетио манатир Жичу.


 


 
 
 

Штампа и ТВ:

  КА ТВ

  КРАЉЕВАЧКЕ ВЕСТИ ОНЛИНЕ

  КРАЉЕВАЧКЕ НОВОСТИ

  ТАЊУГ

  РТС

  ПРЕСС

  ПОЛИТИКА 

  24 САТА

  РТВ ВОЈВОДИНА

  ПРЕСС ВЛАДЕ РС 

  ПРЕСС МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ 

  

Print Friendly, PDF & Email