Данашње невреме, праћено јаким ударима грома и кише, није успело да поквари прелеп догађај у Прогорелици. У Крстовграду, својеврсном музеју колекционара и заљубљеника у уметност Жељка Кошанина и његове породице, уприличено је отварање нове уметничке галерије и промоција „Српске књиге живота“.   
            Поред гостију из Краљева и целе Србије, у име града Краљева присуствовали су помоћници градоначелника Вукман Ракочевић и Новица Гаговић и директор Дирекције за планирање и изградњу Краљево Ненад Нерић.
Помоћник градоначелника града Краљева Вукман Ракочевић у симболичном отварању ове галерије истакао је да је Кошанин, са својом породицом, цео живот посветио уметности и стварању једног предивног културног места које свакако заслужује да буде понос града Краљева, а што доказују и свакодневне посете људи из целог света.             
            У присуству великог броја љубитеља уметности и рада породице Кошанин, одржан је програм у коме су учествовали глумци Небојша Дугалић, Момир Брадић, Весна Павловић и вокални солиста Воја Спасић.  
            Глумац Небојша Дугалић рекао је да очекује да ће галерија Кошанин бити културни центар дешавања у граду Краљеву, поготово ако се зна да Жељко Кошанин поседује више од 5.000 уметничких и историјских дела.
  


Print Friendly, PDF & Email