Центар за информисање и професионално саветовање (ЦИПС) у нашем граду свечано је отворен данас. Центар, чије се опремање и рад финансирају из средстава Европске уније, кроз пројекат „ЕУ помоћ теже запошљивим групама“, отворили су, у име локалне самоуправе – члан Градског већа Владимир Лазаревић и директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић, директор Сектора за пројекте НСЗ Душан Богосављевић и директор Филијале Краљево НСЗ Снежана Прелић.

У Центру за информисање и професионално саветовање, о могућностима за развој каријере, моћи ће да се информишу и, по потреби, саветују незапослени, запослени са потребом промене занимања, ученици основних и средњих школа, студенти и друга заинтересована лица.

Центри пружају подршку у доношењу одлуке о избору занимања и услуге каријерног вођења. Циљ је да, поред ширења мреже, ЦИПС у Србији буду у стању да понуде услуге по угледу на земље које имају добро разрађене концепте.

Национална служба за запошљавање пружа значајну подршку незапосленима путем мера и програма као што су клубови за тражење посла, центри за ионфирмисање и професионално саветовање и самоуслужне радне станице (СРС). У децембру прошле године је потписано 113 споразума са локалним сдамоуправама о отварању нових јединица за подршку незапосленима. НСЗ је у оквиру пројекта „ЕУ помоћ теже запошљивим групама“ завршила опремање свих просторија за отварање нових Клубова за тражење посла, ЦИПС-а, СРС-а.   

Центар за информисање и професионално саветовање у Краљеву је смештен у Пословном центру „Мелос“, у Хајдук Вељковој улици бр. 2 – у сали број 7, на првом спрату.

      

Филијала Краљево Националне службе за запошљавање организовала је и свечану доделу уговора за самозапошљавање. Подршку за самозапошљавање у нашем граду је добило 81 лице. Велики број програма је из области производње, прераде и заната и услуга који могу обезбедити одрживост и, у наредним годинама, нова запошљавања.

            Предузетнике је, у име града, поздравио председник Скупштине Ненад Марковић. Он је, пожелевши срећу у новом послу предузетницима, поручио да ће, поред сарадње са Националном службом за запошљавање, град покушати да привуче што више инвеститора и тако створи нова радна места за суграђане.

            У циљу промоције програма подршке даљем развоју ММСП и предузетника у 2016. години, потписницима уговора су се обратиле директорка Регионалне агенције за просторни и економски развој Рашког и Моравичког округа Радојка Савић и секретар Савета за женско предузетништво Регионалне привредне коморе Краљево Сузана Вуксановић.

Уговоре предузетницима је уручио директор НСЗ Зоран Мартиновић.

          

Print Friendly, PDF & Email