На Тргу српских ратника у Краљеву вечерас је отворена изложба фотографија под називом "Шетња кроз Америку у Краљеву", којом су представљени пејзажи 50 савезних држава Америке и Дистрикт Колумбија на фотографијама које је обезбедила амбасада Сједињених Америчких Држава (САД) у Србији.

»Ова изложба представља наш начин да прикажемо лепоте Америке, а грађани Краљева први су који имају прилику да је виде после Београђана«, рекао је Рајан Роулендс, шеф Одељења за односе са јавношћу у амбасади САД у Србији, изражавајући задовољство сарадњом са Културним центром »Рибница« и локалном самоуправом.

Роулендс је поновио да у будућности сарадња Краљева и амбасаде САД у Србији може да буде још боља, а заменик градоначелника Краљева Милун Јовановић навео је раније примере одличне сарадње.

»Ова изложба је наставак сарадње са америчком амбасадом у свим областима, јер смо преко њих добили несебичну помоћ од америчког народа у санирању последица земљотреса када смо заједно саградили халу у једној основној школи«, рекао је Јовановић.

Изложбу која ће трајати месец дана реализује Културни центар "Рибница" из Краљева уз подршку амбасаде Сједињених Америчких Држава, која је обезбедила и 21 изложбени пано, које ће потом донирати Културном центру.

Уметнички директор и продуцент изложбе је Дарко Жагар, који је појаснио да је носиоцима овог пројекта заједничка жеља била да обезбеде више културе у мањим српским градовима, како би грађани могли да осете део културе која је доступна свима.

"Краљево је први град у коме после Београда приређујемо ову изложбу, а један од главних разлога је овај лепи трг, као створен за културне догађаје", рекао је Жагар.

Директорка Културног центра „Рибница" Александра Кљајевић истакла је да ова установа реализује бројне програме у области културе, уметности и образовања и изразила наду да ће квалитетним пројектима заинтересовати амбасаду САД за наставак сарадње.

Сви који пожеле моћи ће, током трајања изложбе до 5.октобра, да преузму фотографије која им се допадају. На сваком од постера налазе се QR (Кју Ар) кодови, а за преузимање фотографије неопходно је да поседују смарт телефон и апликацију за читање QR кодова.

Print Friendly, PDF & Email